Haberler

Steve Nash'in Etkili Oyunuyla Phoenıx, San Antonıo'ya Şans Tanımadı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona, play-off ikinci tur maçlarıyla devam ediliyor.

Steve Nash, burnunda yarım düzine dikişle oynamasına rağmen 20 sayı 16 asistle oynayarak takımının San Antonio Spurs'ü yendiği maçın mimarı oldu. US Airways Center'da 19 bin seyircisinin önünde San Antonio'yu ağırlayan Phoenix, rakibini 101-81 yenerek yedi maçlık seride durumu 1-1 yaptı.

Phoenix, serinin ilk maçında ise geçtiğimiz gün kendi sahasında rakibine 111-106 mağlup olmuştu. Bu maçta Suns'ın yıldızı Steve Nash maçın bitimine 2 dakika 53 saniye kala Spurs'ten Tony Parker'la çarpışmış ve burnundan yaralanmıştı. Bu dakikadan sonra oyundan soğuyan ve son bölümlerde ise oyuna dahil olamayan Nash'in yokluğunda Phoenix maçı kaybetmişti.

Nash, burnunda dikişlerle etkili bir oyun ortaya koyduğu bu maçta Raja Bell'de 18 sayı üreterek skora katkı sağladı. Nash'in adeta bir virtüöz gibi yönettiği ataklarda Phoenix, hızlı hücumlarla Spurs'ü yıkmasını bildi. Suns'ta, oyuna ilk 5'te başlayan yeni isimlerden Kurt Thomas, 7'de 6 gibi yüksek bir şut yüzdesiyle oynayarak dikkatleri üzerine çekerken, maçı da 12 sayıyla tamamladı. Aslında Thomas'ın maçtaki ana görevi Spurs'ün yıldızı Tim Duncan'ı durdurmaktı. Ancak Duncan, 20'de 12'lik şut

ortalamasıyla geceyi noktalarken, 29 sayı 11 ribauntla oynadı.

Phoenix'te Amare Stoudemire, attığı 27 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, oyuna sonradan dahil olan 'yılın en iyi yedeği' Leandro Barbosa da 13 sayıyla mücadele etti. Suns'ın yedeklerinden Boris Diaw ise, 27 dakika süre aldığı karşılaşmada 6 sayı, 5 asist ve 7 ribauntluk başarımıyla dikkat çekti.

Deplasmanda bir maç kazanarak seride avantaj sağlayan San Antonio Spurs ise, Cumartesi günü üçüncü maça ev sahipliği yapacak. San Antonio da Tim Duncan'ın yanı sıra Tony Parker ve Bruce Brown attıkları 13'er sayıyla skora katkı sağladılar.

NBA'de gecenin bir diğer play-off maçında ise, Doğu Konferansı'nda Cleveland Cavaliers, New Jersey Nets'i 102-92 yenerek seride 2-0 öne geçti.

(ERS-ERS-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title