Haberler

Steinmeier: Sri Lanka'da Yapılan Saldırılar Alçakça

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Sri Lanka'da yaşanan saldırılar üzerine mevkidaşı Maithripala Sirisena'ya başsağlığı mesajı gönderdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Sri Lanka'da yaşanan saldırılar üzerine mevkidaşı Maithripala Sirisena'ya başsağlığı mesajı gönderdi.

Steinmeier mesajında, "Alçakça yapılan terör saldırılarından dehşete kapıldım. İnsanların kendi aralarında sükünetle dini ibadetlerini yerine getirmek ve yaşamak için toplandıkları ibadethanelerinin gözü dönmüş teröristlerin hedefi haline getirilmesi aşağılık ve adice bir davranış. Sri Lanka, bu haince saldırı karşında yalnız değildir. Almanya olarak, bu tür insanlık dışı terör ve teröristlerin karşısında kararlı duruşumuzu bir daha belirtirim. Tüm düşüncemizde, terör mağdurlarının ailelerinin yanındayız ve yaralılara da acil şifalar, kurtarıcı sağlık ve güvenlik ekiplerine de başarılar diliyorum" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI MAAS: TERÖRÜN HAKLI HİÇ BİR GEREKÇESİ OLAMAZ

Başbakan Merkel ve Cumhurbaşkanı Steinmeier'in ardından, Sri Lanka'da yaşanan terör olaylarına bir kınama ve tepki mesajı da Federal Dışişleri Balanı Heiko Maas'tan geldi.

Maas, saldırlarla ilgili sosyal medya Twitter hesabından yaptığı kınama mesajında, "Paskalya'da bile nefrete dayalı saldırlar yaşanması çok üzücü. Paskalya bize sevgiyi öğreten, tavsiye den bir muhabbet şölenidir. Nefret, asla çözüm olamaz" dedi.

Sosyal Demokrat Parti'li  (SPD) politikacısı Heiko Maas, mesajında ayrıca şunları söyledi: "Paskalya etkinlikleri çerçevesinde kiliselerde dua ve tefekkür etmeye yönelmiş insanlara karşı yönelik yapılmış bu saldırılar, adilik, aşağılık ve alçaklıktır. Hiçbir gerekçe, masum insanların öldürülmesini haklı kılamaz, gösteremez" ifadelerini kullandı. - Ceylan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Sri Lanka Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title