Haberler

Startup Weekend Güney Marmara 2'de Ödüller Sahibini Buldu

Güncelleme:

Girişimcilik Yarışması Startup Weekend, Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle bölgede 2. kez gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda, öğrenciler bireysel veya ekip olarak, 3 günlük maratonda aldıkları mentörlük ve eğitim desteğiyle yeni fikirlerini projeye dönüştürerek sunma imkanı buldular. Katılan öğrencilerden dereceye girenlerin ödüllendirildiği yarışma, Balıkesir'in ardından bu kez de Çanakkale'de gerçekleşti.

Stage-co kurucu ortakları Patrick Bosteels ve Neşen Yücel'in Türkçe ve İngilizce eğitimleri ve sunumları ile düzenlenen programda, Jüri üyelerini de; GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordintörü Recai Başaran ile GMKA Bilgi İşlem Sorumlusu Berat Çakır oluşturdu. GMKA uzmanları Onur Atılgan, Petek Coşkun, Saray Servi, H.Kerem Öner ve A.Tuğrul Aydın mentörler olarak proje aşamalarında öğrencilere destek oldular.

"Güney Marmara hem yerli hem de yabancı girişimciler için bir cazibe merkezi olabilir"

Bölgede ikinci kez düzenlenen Startup Weekend'in organizasyon ve kolaylaştırıcılığını GMKA desteğiyle yine Stage-Co firması üstlendi. Stage-Co kurucu ortakları Neşen Yücel ve eşi Patrick Bosteels, 1,5 aylık bir ön çalışmanın ardından, bölgedeki 3 üniversite öğrencilerinin kurduğu takımların haftasonu boyunca iş fikirleri üzerinde çalıştıkları bu girişimcilik kampında, en çok öğrencilerin azimlerinden ve proje sayısının yüksekliğinden etkilendiklerini söylediler. Benzersiz doğası ve doğal kaynakları ile Güney Marmara'nın hem yerli, hem de yabancı girişimciler için bir cazibe merkezi olabileceğini belirten Yücel, uluslararası ve yerel girişimcilik etkinliklerinin sayısının artması bölgedeki girişim bilincini ve startup sayısını yükselteceğinden de bahsetti. Yücel, Güney Marmara Kalkınma Ajansını, bu inisiyatifleri ve öğrencileri kucaklayan bu organizasyonla girişimciliğin önünü açtıkları için kutladı.

"Ülkemizi ve bölgemizi daha güçlü hale getirmek için girişimcilik ruhumuzu geliştirmeliyiz"

Startup Weekend etkinliğini değerlendiren GMKA Genel Sekreter V. Abdullah GÜÇ, "Genç, dinamik bir yapıya sahipsiniz. Bu organizasyon gösterdi ki genç girişimcilerimizin ileride önemli çalışmalara imza atacak. Ülkemizi ve bölgemizi daha güçlü hale getirmek için girişimcilik ruhumuzu daha da çok geliştirmeliyiz. Bu anlamda hem bize hem de gençlere önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Gençlerin önünü açmak için de bizler elimizden geleni de yapmalıyız. İnşallah hep birlikte el ele vererek güzel işler çıkartabiliriz." diye konuştu.

Bölgedeki ikinci Startup Weekend etkinliği olarak öne çıkan program; bölgedeki girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığını yaratmayı hedefliyor.

Her hafta dünyanın farklı kentlerinde düzenlenmekte olan Startup Weekend organizasyonları, gençlerin ekipler kurarak, iş fikirlerini bu 3 günlük maratonda alacakları mentörlük ve eğitim desteğiyle geliştirdiği, jüriye sunum yaparak yarıştığı ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği girişimcilik yarışması olarak biliniyor.

Tüm girişimcilik yarışmaları gibi, Startup Weekendlerde de en büyük ödül, bu yoğunlaştırılmış program ile kazanılan bilgi, iş fikrini test etme ve ekip çalışması deneyiminin, gelecekte kurulacak girişimler için hazırladığı alt yapı olarak kabul ediliyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleşen bu yarışmada, kazanan ekiplere para ödülleri de verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title