Haberler

St. Paul Yılı Dualarla Başladı

St.paul Yılı, Mersin'in Tarsus İlçesinde Bulunan Kültür Bakanlığı St. Paul Anıt Müzesi'nde Düzenlenen Törende Dualarla Başladı.

St.Paul Yılı, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Kültür Bakanlığı St. Paul Anıt Müzesi'nde düzenlenen törende dualarla başladı.

Papa 16. Benediktus tarafından 28 Haziran 2008-29 Haziran 2009 tarihleri arasında tüm dünyada "St.Paul Yılı" olarak edilmesi nedeniyle Hristiyan din adamlarının katımıyla tören düzenlendi. St. Paul Anıt Müzesi'nin bahçesinde gerçekleşen dua törenine Anadolu Katolik kiliseleri episkoposu Luigi Padovese, Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello, Vatikan Genel Sekreteri Gabriele Caccıa, Kardinal Walter Casper ile yabancı din adamları katıldı.

Kardinal Wamter Casper, dua töreni açılışında yaptığı konuşmada, havari Pavlus'un hatırasını onurlandırmak için Tarsus'ta buluştuklarını belirterek, "Bugün bile yazıları vasıtasıyla barıştan, adaletten, evrensel kardeşlikten bahseden ve her insanla merhametli ve lütufkar olduğu için ilgilenen Allah'a inanmaya davet eden bu havariyi bize bahşettiği için Allah'a şükredelim" dedi.

Din adamların sırasıyla yaptığı konuşmanın ardından duaya geçildi. Törende ayrıca koro, değişik müziklerin yanı sıra Yunus Emre'nin "Gel Gör Aşk Beni Neyleydi" parçasını seslendirdi. Müze etrafında ve konukların güzergahında ise polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Dua törenin ardından din adamları Tarihi Tarsus Evleri'nin bulunduğu bir evde düzenlenen kokteyle geçti.

(EY-YK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title