Haberler

SSK'da "Hayali Hizmetle" Emeklilik

Adana'da, Yumurtalık İlçe Belediye Başkanı Habip Salıç'ın Eşi Gülten Salıç'tan Başka 3 Akrabasının Daha Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan (SSK) "Hayali Hizmetle" Emekli Edildiği Ortaya Çıktı.

Adana'da, Yumurtalık İlçe Belediye Başkanı Habip Salıç'ın eşi Gülten Salıç'tan başka 3 akrabasının daha Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan (SSK) "hayali hizmetle" emekli edildiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiyi göre, ismini açıklamayan bir kişinin, SSK Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği dilekçede, SSK'da sahte sağlık karnesi, sahte hizmet belgesi ve sahte emeklilik işlemleri yapan kurum içerisinden ve kurum dışından bazı kişilerin eliyle usulsüzlükler yapıldığını, 10 bin YTL karşılığında daha önce bir gün dahi hizmeti olan kişilere, emekliliğe yetecek kadar "hayali hizmet" yazıldığını ve emekli edildiğini ileri sürdü.

Yapılan incelemede, Yumurtalık Belediye Başkanı Habip Salıç'ın eşi Gülten Salıç'ın (42) hizmetlerinin bordro incelenmesi, çalıştığını gösterdiği işverenlerin kayıtlarının incelenmesi ve bildirgelerin işverendeki bildirgelerle karşılaştırılmasıyla hizmet dökümünün hayali olduğu anlaşılırken, devam eden çalışmalar neticesinde MHP'li Belediye Başkanı Habip Salıç'ın eşinden başka 3 akrabasının daha aynı yolla emekli edildiği ortaya çıktı. Hayali hizmetle emekli edildiği tespit edilen Ziya Salıç, Ramazan Salıç

ve Sabri Salıç'ın emekliliklerinin iptal edildi.

Bu arada, konunun incelenmesi için SSK Genel Müdürlüğü tarafından olayla ilgili müfettiş gönderilmediği öğrenildi.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Habip Salıç, daha önce de, "nitelikli zimmet'' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, belediyenin 2 personeli ile birlikte Asliye Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmış ancak daha sonra tahliye olmuştu.

(MK-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title