Haberler

Sri Lanka'ya 'Osmanlı Okulu'

Sri Lanka'nın Puttalam kentine bağlı Müslümanların yaşadığı El Aksa köyünde Sadakataşı Derneği tarafından yaptırılan Osmanlı Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Sadakataşı Derneği, hayırsever bir iş adamının desteğiyle Sri Lanka'nın
Kuzeybatısındaki Puttalam kentine bağlı El Aksa köyünde sene başında yapımına başlattığı, Müslüman öğrencilerin eğitim göreceği Osmanlı Okulu'nun açılışını yapılan törenle gerçekleştirdi.

50 öğrencinin eğitim göreceği okul yaklaşık 100 metrekarelik bir alana inşa edildi. Sri Lanka'nın müfredat eğitimi ve İslami eğitim ile çocukları topluma faydalı bireyler yetiştirmek amacı ile yaptırılan okulda çocukların fizik, ruhsal, manevi ve ahlaki gelişmelerini desteklemek amacı ile eğitimleri gerçekleştirilecek. Eğitim hayatına başlanılan okulda görev yapan öğretmenler hükümet tarafından görevlendirilecek.

Osmanlı Okulu ile bölgede eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere dini ve ilmi eğitim verileceğini belirten Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal; Ekonomik olarak geri kalmış bir bölge olan Puttalam 'da inşa edilen okul ile bölgede yaşayan öğrencilerin eğitim görecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Osmanlı Okulu ile Sri Lanka halkıyla olan kardeşlik bağımız daha da güçlenecek' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sri Lanka Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title