Haberler
BBC

Sri Lanka'daki Saldırılarda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 310'a Yükseldi

Güncelleme:

Sri Lanka'da Pazar günü bazı kiliselerde ve otellerde düzenlenen intihar saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 310'a yükselirken 500'e yakın kişi de yaralandı. Saldırılar sonrası ülkede ilan edilen OHAL yürürlüğe girdi.

Sri Lanka'da Pazar günü bazı kiliselerde ve otellerde düzenlenen intihar saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 310'a yükseldi. Hayatını kaybedenler için yerel saatle 08: 30'da 3 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, ülkede ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) de bugün yürürlüğe girdi.

OHAL kapsamında polise ve orduya ülkede yeni saldırıların önlenmesi için özel yetkiler verildi. Sri Lanka'da OHAL süresince zanlılar mahkeme kararı olmadan tutuklanabilecek. Ülkede bu yetkiler en son iç savaş döneminde kullanılmıştı.

CENAZE TÖRENLERİ BUGÜN YAPILACAK

Sri Lanka'da bugün saldırılarda yaşamını yitirenlerin anısına bayraklar da yarıya indirildi. Ölenlerden çoğunun cenaze törenleri bugün yapılacak. 500'e yakın kişinin de yaralandığı saldırılar sonrası Sri Lanka alarm konumunda.

Sri Lanka'daki Saldırılarda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 310'a Yükseldi

OLAYLA BAĞLANTILI OLDUĞU GEREKÇESİYLE 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Akşam yerel saatle 20: 00'den sonra sokağa çıkma yasağının uygulandığı ülkede hükümet sosyal medyaya erişimi de kısıtladı. Henüz üstlenenin olmadığı saldırılarla bağlantılı oldukları gerekçesiyle şu ana kadar 24 kişi gözaltına alındı. Yetkililer ölenlerden 31'inin yabancı olduğunu tespit ettiklerini, 14 yabancının da kayıp olduklarını açıkladı.

"İSTİHBARAT BİRİMLERİ BAŞBAKAN VE BAKANLARI BİLGİLENDİRMEDİ"

Bazı bakanlar, istihbarat birimlerinin Başbakan Ranil Wickremesinghe'ı ve hükümeti olası saldırı tehdidi konusunda bilgilendirmediğini söylüyor. Sri Lanka Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratne, Başbakan Wickremesinghe'ye bir süredir güvenlik brifingi verilmediğini açıkladı.

GÖREVDEN ALINAN BAŞBAKAN, YENİDEN BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNA OTURMUŞTU

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, siyasi kriz sonrası Kasım ayında Başbakan Wickremesinghe'yi ve bakanları görevden almış ancak Yüksek Mahkeme'nin aksi yöndeki kararı sonrası Wickremesinghe yeniden başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Sri Lanka'daki Saldırılarda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 310'a Yükseldi

ABD VE ÇİN VATANDAŞLARINI SRİ LANKA'YA GİTMEMELERİ KONUSUNDA UYARDI

Amerikan medyasında ise hem ABD hem de Hindistan istihbaratının Sri Lanka'yı Nisan ayında, ülkede saldırılar düzenlenebileceği yolunda uyardığı yönünde haberler yayımlandı. ABD'den sonra son olarak Çin de vatandaşlarını, yakın gelecekte Sri Lanka'ya gitmemeleri yolunda uyardı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Pazar günü Sri Lanka'da yeni saldırılar düzenlenebileceği uyarısında bulunmuştu.

BBC

Sri Lanka Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

3. dünya savaşı:

iki gün sonra çıkar haber müslümanların misillemesi diye dertleri ortalığı karıştırmak nerde gariban bir ülke var orda patlattılar bombayı şimdi kendi hedefleri nereyse suçuda onlara atacaklar

10
1
yanıtYanıtla
TrakyaLI:

Bizim müslümanlar ne zaman akıllanacaklar?

5
2
yanıtYanıtla
hakan:

sen akıllandığın zaman

yanıt0
yanıt0
REALİST:

Hiçbi zaman islam terör içinde kendini bitirdi her tarafından su alıyor dikiş tutmaz

yanıt1
yanıt0
Hakan:

bu kaçınılmaz.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title