Haberler

Spurs'ten Bu Kez İzin Yok!

San Antonio Spurs, Dallas Mavericks'i 93-89 mağlup etti ve seride durumu 2-2'ye getirip, kaybettiği saha avantajını geri aldı!

Hawks avantajı geri aldı!

Batı Konferansı'nın epik bir hal alan serisinde San Antonio Spurs, yine işini son saniyeye bıraksa da, bu kez sahadan mutlu ayrılan taraf oldu. Ligin son finalisti, Dallas Mavericks'i 93-89 ile geçip, seriyi 2-2 yaptı!

Vince Carter'ın mucizevi üçlüğü ile üçüncü maçı kapatan American Airlines Center, dördüncü maçta da basketbola doydu. Teksas'ın müthiş bir rekabete yaşayan iki takımının maçında ilk periyot ev sahibinin oldu. Mavericks, 7 farklı isimden skor katkısı aldığı ilk çeyreği Manu Ginobili'nin gayretlerine karşın 23-18 önde tamamlarken, Spurs'ün ikinci çeyrekte geri dönüşü çok sert oldu! 32-13'lik bir skor yakaladığı çeyrekte rakibini 5 dakika boyunca potasına yaklaştırmayan Spurs, üç silahsoru Ginobili, Tim Duncan ve Tony Parker'la hücumunu rayına oturtunca soyunma odasına 50-36 önde dönmeyi bildi.

Heat, Bobcats'i süpürdü!

Ancak Mavericks pes etmedi! Farkı azaltmak için ikinci yarıda performansını arttıran ev sahibi, ikinci çeyrekte felaket düzeye inen şut yüzdesini biraz geliştirerek oyunda kontrolü yeniden eline geçirdi. Monta Ellis'in 9 sayıyla hücumu sırtlamaya çalıştığı periyotta Dirk Nowitzki ritmini koruyup, sürpriz bir isim olarak DeJuan Blair devreye girince son 12 dakika öncesi fark 73-65'le 8 sayıya kadar indi. Mavericks gayretini arttırdığı son periyodun ilk 8 dakikasında Spurs'e sadece 7 sayı atma şansı tanırken, farkı kapatarak, 81-80 ile öne geçti ancak yine Ginobili'yi durduramadı. Arjantinli yıldız son 4 dakikaya tamamı serbest atış çizgisinden olmak üzere kaydettiği 6 sayıyla damga vururken, 91-89 Spurs üstünlüğü ile girilen son 10 saniyede Ellis son topta 'Carter muzicesini' tekrarlayamayınca konuk ekip maçı 93-89 kazanıp, 2-2 ile saha avantajını geri aldı.

Spurs'te Ginobili 23 sayısıyla maçın kazanılmasında en büyük paya sahip olurken, oyuna kenardan dahil olan bir diğer isim Boris Diaw 17 sayı ile en skorer ikinci oyuncu oldu. Parker'ın 10 sayı, 3 asistte kaldığı gecede Duncan 14 sayı, 10 ribaunt, Tiago Splitter ise 10 sayı, 12 ribauntla double-double yaptı. Mavericks'te ise Ellis'in 20, Nowitzki'nin de 19 sayısı sonucu değiştirmek adına yeterli olmadı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

San Antonio Spurs Dallas Mavericks Tony Parker Tim Duncan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title