Haberler

Sporda Gaziantep "Rüzgarı"

Başta sanayi olmak üzere çeşitli alanlarda adından söz ettiren "Güneydoğu'nun incisi" Gaziantep, sporun hemen her alanında "ben de varım" diyor Takım sporlarında futboldan basketbola, voleyboldan hokeye kadar farklı branşlarda kenti temsil eden kulüpler, yeni sezonda zirveyi hedefliyor.

KEREM KOCALAR - Sanayi başta olmak üzere farklı konularda adından söz ettiren Gaziantep, takım sporlarında sahip olduğu futboldan basketbola, voleyboldan hokeye kadar farklı branşlardaki kulüpleriyle zirveyi zorlamak istiyor.

Özellikle son yıllarda aldığı yoğun göç sayesinde hızla büyüyen, bu sayede de "Güneydoğu'nun incisi" yakıştırması alan Gaziantep, sanayi ve gastronomi turizminde olduğu gibi spor camiasında da güçlü bir yer edinmeyi hedefliyor.

Uzun yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tek Spor Toto Süper Lig takımıyla spor kamuoyuna "ben de varım" diyen Gaziantep, bu sezon spor kamuoyunun daha fazla ilgisini çekmeyi başardı. Renklerini kurtuluş yıllarındaki matemi anan siyah ve şehit kanlarını temsil eden kırmızı renklerinden alan Gaziantepspor, son 24 yıldır kesintisiz olarak şimdiki adı Spor Toto Süper Lig'de yer alarak Anadolu'nun en önemli futbol kulüplerinden birisi olma özelliği yakaladı. Futbolda PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da oluşturulan güçlü kadroyla spor kamuoyunda "ligi zorlayacaklar" algısı yakalayan kent, basketbol liginde de güçlü bir temsilciye sahip.

Henüz 3 yıl önce Türkiye Basketbol Ligi'ne çıkan ve geçen yıl Avrupa'da Euro Challenge üçüncülüğü elde eden Royal Halı Gaziantep, kentteki sporseverler için alternatif branş oluyor. Yine bu yıl Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'ne yükselen Şahinbey Belediyespor, kentin takım sporlarındaki yelpazesini genişletti. Son yıllarda aldığı başarılara geçen sezon Avrupa şampiyonluğunu ekleyen ve bu sayede Türkiye tarihinde ilke imza atan Gaziantep Polisgücü hokey takımı da kentin spor hayatına renk veren bir kulüp olarak dikkati çekiyor.

Futbolda hedef zirve

Gaziantepspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Kübra Kabaali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl teknik direktör Okan Buruk yönetiminde önemli değişiklikler yaşadıklarını, güzel bir sezon geçireceklerine inandıklarını söyledi.

Önemli transferler yaptıklarını anlatan Kabaali, "Bu sene bütün takımlar işi sıkı tuttu, zorlu bir lig bizi bekliyor. Ama biz de önemli transferler yaptık ve güçlü bir kadro olma yolunda ilerliyoruz. Yeni transferlerin kısa sürede takıma uyum sağlamasıyla sezona güzel bir giriş yaparız" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Açıkgöz ise sezon öncesi teknik direktörlük görevine Nurullah Sağlam'ı getirerek, yeni sezonda ne kadar iddialı olacaklarına ilişkin bazı ipuçları verdiklerini kaydetti.

Ligin zorluğunu kaldırabilecek, yetenekli ve tecrübeli isimlerden oluşan bir kadro kurduklarını ifade eden Açıkgöz, şöyle konuştu:

"Yeni sezonda ligin en ses getiren kulüplerinden birisi olmak istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Zaten güçlü bir yönetim, başarılı bir teknik heyet ile sorumluluk alan futbolcuları bir araya getirdiğinizde başarı kaçınılmaz olur. Biz de bu doğru üçlüyü oluşturabilmek için transfer çalışmalarını sıkı tutuyoruz."

Basketbolda hedef Avrupa

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Türkiye Basketbol Ligindeki tek temsilcisi Royal Halı Gaziantep'in genel menajeri Boray Dai, yakın zamana kadar genellikle sanayisiyle Türkiye'de ve dünyada bilinen Gaziantep'in, artık kariyerli oyuncuları transfer etmesiyle spor camiasından da adından söz ettirdiğine dikkati çekti.

Kentteki spor algısının ve ilgisinin de hızla geliştiğine işaret eden Dai, kulüp olarak kuruldukları günden bu yana her zaman hedeflerini adım adım büyütmeyi tercih ettiklerini aktardı.

Avrupa şampiyonu hokeyciler

EuroChallenge Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda birinci olarak Türk spor tarihine geçen Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı'nın başkanı Mehmet Kaplan da son 7 yıldır Türkiye şampiyonu olduklarını, iddialarını yeni sezonda da sürdürmek istediklerini vurguladı.

Bugüne kadar maddi imkansızlıklara rağmen başarılı olan takımın yeni sezon için de önemli hedefleri olduğunu anlatan Kaplan, "Önceden hokey için kulüpler bütçe ayırmazdı. Ama artık insanlar bütçe ayırmaya başladı. Dolayısıyla yeni sezonda ligin geçen senelere göre daha zor olacağı aşikar. Tecrübemizi kullanarak, yeni sezonda da başarılı olacağımıza inanıyorum. Avrupa kupalarında yine boy gösterip Gaziantep ve Türkiye'nin adını duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Voleybolda amaç kalıcı olmak

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nin yeni ekiplerinden Şahinbey Belediyespor'un başkanı Cuma Güzel, yeni sezonda zirvenin takipçileri arasında olmak istediklerini, 1. Lig'de mücadele edecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Ligin oldukça zorlu geçeceğini anlatan Güzel, şunları söyledi:

"Ligin yeni temsilcisi olmamız işimizi zorlaştırıyor ancak bu günlere kolay gelmedik. Bu bilinçle başlattığımız transfer çalışmalarında önemli isimleri kadromuza kattık. Halen bazı isimlerle de görüşüyoruz. Çünkü bu ligde misafir olmaya gelmedik, kalıcı olmayı amaçlıyoruz. İnşallah yeni sezonda zirvenin takipçileri arasında olmak istiyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA / Spor

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Gaziantepspor Royal Halı Spor Haberler

title