Haberler

Sporda 2017 Böyle Geçti (11)

Türk sporunda kasım ayında ardı ardına önemli kayıplar yaşandı.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu, karaciğer naklinin ardından tedavi gördüğü Ataşehir Memorial Hastanesi'nde, 50 yaşında yaşamını yitirdi. Kariyerinde 3 olimpiyat, 7 dünya ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan Süleymanoğlu, Türk spor tarihinin unutulmaz isimleri arasında yerini aldı.

Eski Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, tekvandonun Türkiye'de tanınması ve gelişmesinde başrol oynayan eski milli sporcu ve antrenör İsmet Iraz, Türk basketbolunun duayen isimlerinden Mehmet Baturalp hayatlarını kaybetti.

Çin'in Kaihua şehrinde yapılan Dünya Kadınlar Bocce (Petank) Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Hilal Çaputlu, boccede büyükler kategorisinde Türkiye'ye Dünya Şampiyonası'nda madalya kazandıran ilk sporcu unvanını aldı.

Kasım ayında sporda yaşanan önemli olaylar şöyle:

5 Kasım:

-Golfte, Turkish Airlines Open 2017, 2-5 Kasım'da Antalya'da yapıldı. Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya Golf Resort Otel'in sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, İngiliz Justin Rose birinci oldu. Turnuvada ayrıca İngiltere takımı, topu en hızlı şekilde golf deliğine atma konusunda Guinness dünya rekorunu kırdı. Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick, Ian Poulter ve Matthew Southgate'den oluşan ekip, 457,2 metrelik deliği 32.7 saniyelik zamanla tamamlayarak yeni rekorun sahibi oldu. Bir önceki rekor, 34.87 saniye ile Fransa'ya aitti.

9 Kasım:

-Türk basketbolunun duayen isimlerinden, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Başkanı, eski milli sporcu ve milli takım antrenörü Mehmet Baturalp, tedavi gördüğü hastanede, 81 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul'da 1936 yılında dünyaya gelen ve basketbol kariyerine Darüşşafaka'da başlayan Mehmet Baturalp, uzun yıllar formasını giydiği Fenerbahçe'de bir çok kupa kazandı. A Milli Basketbol Takımı'nda 71 maça çıkan Baturalp, oyunculuk kariyerini noktaladıktan sonra Fenerbahçe, İTÜ, Eczacıbaşı ve Paşabahçe'de antrenörlük yaptı. Antrenör olarak da birçok başarıya imza atan Mehmet Baturalp, uzun yıllar A Milli Basketbol Takımı'nı da çalıştırdı.

11 Kasım:

-Çin'in Kaihua şehrinde yapılan Dünya Kadınlar Bocce (Petank) Şampiyonası'nda Hilal Çaputlu bronz madalya kazandı. Hilal, boccede büyükler kategorisinde Türkiye'ye Dünya Şampiyonası'nda madalya kazandıran ilk sporcu unvanını aldı.

-Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, 2. kez Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Kurucular Kurulu üyeliğine seçildi. Avrupa Konseyi Sekreteryası tarafından 2018-2019 dönemi için WADA Kurucular Kurulu üyeliğine tekrar aday gösterilen Kılıç, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesinin 25 Ekim'de Strazburg'da gerçekleştirilen toplantısında, ikinci kez bu göreve getirildi.

12 Kasım:

-Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı sporcu Ruth Chepngetich kazandı.

-MotoGP Dünya Şampiyonası'nın son yarışı Valencia Grand Prix'sinde 3. olan Repsol Honda'dan İspanyol Marc Marquez, 4. kez şampiyonluğa ulaştı.

-Eski Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 1949 İstanbul doğumlu Çapa'nın ölümü, camiada büyük üzüntüyle karşılandı. Çapamarka'nın yaratıcılarından ünlü iş adamının cenazesine cemiyet ve iş hayatının önde gelen isimleri ile binicilik camiası katıldı.

13 Kasım:

-İtalya Milli Takımı'nın kalecisi Gianluigi Buffon, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu rövanşında İsveç ile 0-0 berabere biten maçın ardından milli takımı bıraktığını duyurdu. İtalya'nın kalesini 1997 yılından bu yana koruyan ve 2006 Dünya Kupası'nı kazanan kadroda da yer alan Buffon, 20 yılda milli takım formasıyla 175 maçta forma giydi.

14 Kasım:

-Türk sporunun önde gelen isimlerinden, tekvandonun Türkiye'de tanınması ve gelişmesinde başrol oynayan eski milli sporcu ve antrenör İsmet Iraz, hayatını kaybetti. Böbrek ve solunum yetmezliği sebebiyle bir süredir İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi gören Türk tekvandosunun efsane ismi, 81 yaşında vefat etti.

Iraz, aktif spor yaşamında dünya şampiyonluğu da dahil birçok başarıya imza attı. Türk tekvandocular, 1982'de milli takım antrenörlüğü görevini üstlenen Iraz'ın yönetiminde, 50'nin üstünde kupa aldı. Milli sporcular bu dönemde dünya şampiyonalarında 6 gümüş, 8 bronz, dünya kupasında 1 gümüş, 3 bronz, dünya oyunlarında 1 gümüş, 4 bronz, Avrupa şampiyonalarında 20 gümüş, 18 bronz, uluslararası turnuvalarda ise 95 gümüş, 74 bronz madalya kazandı.

16 Kasım:

-Yaş Grupları Trambolin Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda milli sporcular Doğukan Büyükarslan ve Koray Altınel, altın madalyanın sahibi oldu. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen şampiyonada senkron kategorisi 17-21 yaş grubunda yarışan Doğukan Büyükarslan ve Koray Altınel, finalde 47.150 puan toplayarak, Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

18 Kasım:

-Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, hayatını kaybetti. Karaciğer naklinin ardından tedavisi Ataşehir Memorial Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde süren Süleymanoğlu, 50 yaşında yaşamını yitirdi.

Kariyerinde 3 olimpiyat, 7 dünya ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan Süleymanoğlu, 46 kez dünya rekoru kırdı. "Cep Herkülü" lakabıyla anılan efsanevi sporcu, ayrıca 1984 yılında henüz 16 yaşındayken, silkme kategorisinde vücut ağırlığının 3 katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçti. Süleymanoğlu, 1984, 1985 ve 1986 yıllarında ise dünyada "yılın haltercisi" seçildi.

19 Kasım:

-ATP Dünya Turu Finalleri'nde şampiyonluğu, Belçikalı David Goffin'i 2-1 yenen Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov elde etti. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın şampiyonu, 6 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov ile 7 numaralı seribaşı David Goffin arasındaki maçın ardından belli oldu. Sezon sonu turnuvasında ilk kez final oynayan tenisçilerin mücadelesinde, 2-1 galip gelen 26 yaşındaki raket, kariyerinin en büyük başarısını elde etti ve toplamda 8. tekler şampiyonluğuna ulaştı.

20 Kasım:

-İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio, milli takımın 2018 FIFA Dünya Kupası finallerine gidememesi nedeniyle görevinden istifa etti.

21 Kasım:

-UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi. Vodafone Park'ta oynanan maçın 29. dakikasında Felipe'nin golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, tarihinde ilk kez bir üst tura adını yazdırdı. Ayrıca ilk kez bir Türk takımı, Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider tamamladı.

22 Kasım:

-UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fransız ekibi Paris Saint-Germain, sahasında Celtic'i 7-1 yendi. Paris Saint-Germain, bu sonuçla 24 gole ulaşarak "Şampiyonlar Ligi grup aşamasında en fazla gol atan takım" unvanını, bir maç kala ele geçirdi. Almanya temsilci Borussia Dortmund, 2016-2017 sezonunda attığı 21 golle bu unvanı elinde tutuyordu.

24 Kasım:

-İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona takımında forma giyen Lionel Messi, kariyerindeki dördüncü "Altın Ayakkabı" ödülünün sahibi oldu. European Sports Media ve Marca gazetesi tarafından Barselona kentinde düzenlenen törende, Arjantinli futbolcuya ödülünü geçen sezon Altın Ayakkabı'yı kazanan takım arkadaşı Luis Suarez verdi.

2016-2017 sezonunda La Liga'da 37 kez ağları sarsarak Avrupa liglerinde gol krallığına ulaşan ve Altın Ayakkabı'yı almaya hak kazanan Messi, daha önce 2009-2010 (34 gol), 2011-2012 (50 gol) ve 2012-2013 (46) sezonlarında bu ödülü kazanmıştı.

26 Kasım:

-Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası, 21-26 Kasım tarihlerinde Polonya'nın Bydgoszcz kentinde yapıldı. Türk sporcular, 3 altın ve 5 gümüş madalya elde etti.

Kaynak: AA / Spor

Naim Süleymanoğlu İstanbul Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title