Haberler

Sporda 2013 Böyle Geçti

Türk sporu açısından oldukça hareketli geçen ağustos ayına, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın görevinden istifa etmesi ve yerine Fatih Terim'in getirilmesi damgasını vurdu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen Avrupa kupalarından men cezalarını onadı Milli atletler Nevin Yanıt ve Eşref Apak'ın da aralarında bulunduğu onlarca sporcunun 2 yıl müsabakalardan men edildiği yılın 8. ayında, yaşananlar üzerine Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi görevinden istifa etti Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Twitter'da "ırkçı söylemlerde bulunduğu" gerekçesiyle müsabakalardan 6 ay men edildi, daha sonra FILA Disiplin Kurulu, bu kararı askıya aldı.

Türk sporu açısından oldukça hareketli geçen ağustos ayına, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın görevinden istifa etmesi ve yerine Fatih Terim'in getirilmesi damgasını vurdu.

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Avcı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde alınan başarısız sonuçlar üzerine görevinden istifa ettiğini açıkladı. Avcı'nın bu kararının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'le anlaştı.

Yılın 8. ayı, Avrupa kupalarında mücadele eden Türk futbol kulüpleri için de hareketliydi. Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki, Trabzon spor'un da UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki rakipleri belli oldu.

Bursa spor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Sırbistan'ın Vojvodina takımına sahasında 3-0 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

UEFA Disiplin Kurulu'nca Avrupa kupalarından 2 yıl men edilen Fenerbahçe'nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itiraz kabul edilmedi. CAS, Beşiktaş'ın da 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. Bu durumda UEFA Avrupa Ligi'nden men edilen siyah-beyazlıların yerine, Norveç takımı Tromsö'nün katılacağı açıklandı. Fenerbahçe'nin yerine ise UEFA Avrupa Ligi'nde Kıbrıs Rum Kesimi'nden APOEL takımı katılacağı belirtildi.

Ağustos ayı, atletizm ile ilgili yaşanan gelişmelerle de hafızalara kazındı. Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, aralarında olimpiyat madalyalı milli atlet Eşref Apak'ın da bulunduğu 31 sporcuya, 2 yıl müsabakalardan men cezası verdi. Doping vakalarındaki artış üzerine, Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, 9 yıldır yürütmekte olduğu görevinden istifa etti. Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt da doping nedeniyle 2 yıl yarışlardan men edildi.

Rıza Kayaalp, bu ayın gündemini bir süre meşgul eden bir diğer milli sporcu oldu. Grekoromen stil 120 kiloda 2011 dünya şampiyonu ve 2012 Londra Olimpiyatlarının bronz madalyalı ismi Kayaalp, sosyal paylaşım ağı Twitter'da "ırkçı söylemlerde bulunduğu" gerekçesiyle müsabakalardan 6 ay men edildi. Ancak FILA Disiplin Kurulu, Kayaalp'in cezasını, FILA Temyiz Kurulu davayla ilgili karara varana kadar askıya aldı.

2013 yılının Ağustos ayında Türkiye'de ve dünyada öne çıkan önemli olaylar şöyle:

1 Ağustos:

Bursa spor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Vojvodina ile 2-2 berabere kaldı.

Trabzon spor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Dinamo Minsk'i deplasmanda 1-0 yendi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 9 yıldır yürütmekte olduğu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

2 Ağustos:

2004 Atina Yaz Olimpiyat Oyunları'nda halterde 77 kiloda üçüncülüğü elde eden Rus Oleg Perepetchenov'un doping yaptığının belirlenmesi üzerine 9 yıl sonra bronz madalyanın yeni sahibi olan Reyhan Arabacıoğlu, madalyasını İstanbul'da düzenlenen törenle aldı.

CEV Avrupa Şampiyonası Finalleri 2. tur maçında Türkiye'yi temsil eden milli plaj voleybolcuları Murat Giginoğlu ve Selçuk Şekerci, İtalyan ikili Nicolai Paolo ve Daniele Lupo karşısında 2 seti de kaybederek turnuvada 9. oldu.

4 Ağustos:

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın Büyük Britanya'daki 9. ayağında, MAHI Racing India Takımı adına yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu birinci oldu.

5 Ağustos:

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, aralarında olimpiyat madalyalı milli atlet Eşref Apak'ın da bulunduğu 31 sporcuya, 2 yıl müsabakalardan men cezası verdi.

6 Ağustos:

Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcularından spor yazarı Selçuk Yula, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda Bekir Yunus Uçar yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni Futbol Müsabaka Talimatı'nı kabul etti.

8 Ağustos:

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), aylık dünya sıralamasını açıkladı. İspanya zirvedeki yerini korurken, Türkiye bir basamak daha gerileyerek 58. sırada yer buldu.

Fenerbahçeli yüzücü Serkan Atasay, İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen Dünya Masterlar Oyunları'nda 40-44 yaş grubunda, 50 metre sırtüstünde dünya rekoru kırdı.

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Sırbistan'ın Vojvodina takımına sahasında 3-0 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımı ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, tur atladı. İlk maçta 1-0 yendiği rakibini eleyen bordo-mavililer, play-off turuna yükseldi.

9 Ağustos:

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu kura çekiminde İngiliz takımı Arsenal ile eşleşti.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Arnavutluk ekibi Kukesi ile eşleşti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Norveç ekibi Tromsö ile eşleşti.

Türkiye Voleybol Federasyonu, A Milli Takım antrenörlüğü için İtalyan teknik adam Emanuele Zanini ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

10 Ağustos:

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Konak Belediyespor, Bosna Hersek temsilcisi WFC SFK 2000'i 2-1 yendi.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Luzhniki Stadyumu'nda düzenlenen ve Türkiye'nin 5'i bayan 10 atletle katıldığı Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türk sporcular derece elde edemedi. 206 ülkeden 868'i bayan bin 974 atlet, bayanlar ve erkeklerde toplam 26 branşta mücadele ettiği şampiyonada Rusya 7 altın, 4 gümüş ve 6 bronz ile toplamda 17 madalya toplayarak, 12 yıl aradan sonra takım sıralamasında ABD'yi geride bıraktı. ABD Milli Takımı 6 altın, 14 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak toplamda 25 madalya ile 2. sırada yer alırken, Jamaika 6 altın 2 gümüş ve 1 bronz ile toplamda 9 madalyaya ulaşarak şampiyonayı 3. sırada bitirdi.

11 Ağustos:

Grekoromen stil 120 kiloda 2011 dünya şampiyonu ve 2012 Londra Olimpiyatları'nın bronz madalyalı ismi Rıza Kayaalp, sosyal paylaşım ağı Twitter'da "ırkçı söylemlerde bulunduğu" gerekçesiyle müsabakalardan 6 ay men edildi.

TFF Süper Kupa maçında Galatasaray, normal süresi 0-0 biten mücadelenin uzatma bölümünde Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek, kupanın sahibi oldu.

12 Ağustos:

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Altın Kemer kazanan Ali Gürbüz'ün doping yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da Gürbüz'ün de aralarında olduğu 19 pehlivanda dopingli maddeye rastlandığını söyledi.

13 Ağustos:

- İçişleri Bakanlığı'nca spor alanlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair yayımlanan genelgede, müsabaka öncesi, esnası ve sonrasında başta tribünler olmak üzere spor alanı dışında veya yakın çevresinde ideolojik ve siyasi propaganda amaçlı kanunsuz eylemlere yönelik gerekli tedbirlerin alınması, bu tür eylemlere tevessül edenler hakkında gerekli yasal işlemlerin derhal yapılması istendi.

FILA Disiplin Kurulu, milli güreşçi Rıza Kayaalp'in müsabakalardan 6 ay men cezasını, FILA Temyiz Kurulu davayla ilgili karara varana kadar askıya aldı.

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Konak Belediyespor, Bosna Hersek'te oynanan 1. Grup son maçında Galler temsilcisi Cardiff City'yi 1-0 yenerek birinci tura yükseldi.

14 Ağustos:

- A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası grup eleme karşılaşmaları hazırlıkları kapsamında oynadığı maçta Gana ile 2-2 berabere kaldı.

15 Ağustos:

Son Wimbledon şampiyonu ve kadınlar dünya sıralamasının 7 numarası Fransız tenisçi Marion Bartoli, artık sakatlıklarla başa çıkamadığını ifade ederek, 13 yıllık profesyonel tenis kariyerine nokta koyduğunu duyurdu.

18 Ağustos:

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Dünya Grand Prix'si eleme turunun üçüncü ayağında, O Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında İtalya'ya 3-2 yenilen A Milli Bayan Voleybol Takımı, Japonya'da yapılacak finallere katılma hakkını kazanamadı.

20 Ağustos:

Beşiktaş'ın, UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği tedbir amaçlı bir yıl Avrupa kupalarından men cezasına yaptığı itirazın görüşüldüğü Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesindeki (CAS) duruşma gerçekleşti.

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

21 Ağustos:

Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptığı başvurunun görüşüldüğü duruşmalı toplantının ilk günkü bölümü tamamlandı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İngiliz temsilcisi Arsenal'e 3-0 yenildi.

22 Ağustos:

Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun görüşüldüğü iki günlük duruşmalı toplantı sona erdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, aynı zamanda A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlük görevini de yürütmek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş, Norveç temsilcisi Tromsö ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçını 2-1 kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, deplasmanda Arnavutluk'un Kukesi takımını 2-0 yenerek gruplara kalma yolunda önemli avantaj sağladı.

23 Ağustos:

Olimpiyat şampiyonu eski milli takım teknik direktörlerinden Mehmet Akif Pirim, Akdeniz Ülkeleri Güreş Birliği Yönetim Kurulu'na seçildi.

25 Ağustos:

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 11. yarışı Belçika Grand Prix'sini, Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı ve rakipleriyle arasındaki farkı açtı.

26 Ağustos:

Yelken Milli Takımı, Optimist Avrupa Takım Şampiyonası'nda üçüncü oldu. İtalya'nın Ledro Gölü'nde düzenlenen şampiyonada İspanya birinci, Slovenya'nın ikinci olurken, Türkiye Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

28 Ağustos:

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'a doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıl yarışmalardan men cezası verdi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'nin UEFA organizasyonlarından 2 yıl men edildiği cezayı onadı.

29 Ağustos:

UEFA, Fenerbahçe'nin yerine play-off turunda elenen takımlardan birinin UEFA Avrupa Ligi'ne kura çekimi sonucunda katılacağını açıkladı.

Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Real Madrid, Juventus ve Kopenhag takımlarıyla eşleşti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Norveç temsilcisi Tromsö'yü 2-0 mağlup ederek, gruplara kaldı.

30 Ağustos:

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. CAS'ın da onadığı bu kararla, Beşiktaş 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nden men edilen Beşiktaş'ın yerine, Norveç takımı Tromsö'nün katılacağı açıklandı.

UEFA Avrupa Ligi'ne, Fenerbahçe'nin yerine Kıbrıs Rum kesiminden APOEL takımı katılacağı açıklandı.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubu'nda Lazio, Legia Varşova ve Apollon Limassol takımlarıyla eşleşti. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Rıza Kayaalp Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title