Haberler

Zonguldakspor Kömürspor'dan Ankara Demirspor'a sert tepki

Güncelleme:

Zonguldak Kömürspor Yönetim Kurulu, hafta sonu oynanan Ankara Demirspor karşılaşması sonrasında, bazı sosyal medya paylaşımlarında, Ankarademirspor Teknik direktörü ve bazı oyuncularının suçlayıcı paylaşımları sonucunda bir açıklama yaptı.

Zonguldak Kömür spor Yönetim Kurulu, hafta sonu oynanan Ankara Demir spor karşılaşması sonrasında, bazı sosyal medya paylaşımlarında, Ankarademir spor Teknik direktörü ve bazı oyuncularının suçlayıcı paylaşımları sonucunda bir açıklama yaptı. Böyle davranarak Ankara Demir spor teknik direktörü ve futbolcularının kariyerlerini yükseltemeyeceklerine vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi.

"Öncelikle emeğin başkenti Zonguldak, aynı zamanda centilmenliğin ve fair-play ruhunun tüm unsurlarıyla sahalara yansıdığı, sporseverliğin de başkentidir. İlgili maçta, maç özeti ayrıntılı incelediğinde de görüleceği üzere, Ankarademirsporlu oyuncuların, kendilerini saha içinde yere bıraktığı her an, takımımız topu dışarı atmış, takımımızın gol pozisyonu yaşayabileceği en az 4-5 pozisyonda fair play ruhunu sahaya yansıtmıştır. Ancak tarafımızın oyuncusu yerde iken, bir çok

pozisyonda oyuna ve atak yapmaya devam ettiğiniz, oyunu ısrarla sürdürdüğünüz düşünüldüğünde fair play ruhu konusunda gereken bilgiye sahip olmadığınız anlaşılmıştır. Yine ilgili maçta kırmızı kart gören Ankarademirsporlu oyuncunuzun kendini yere atması neticesinde, yine topu dışarı atarak fair play örneği gösterdiğimiz ancak ilgili oyuncunun tüm takımımıza ve teknik direktörümüze spor ahlakı ile yakışmayacak derecede küfürler ettiği ve bu sebeple direkt kırmızı kart gördüğü de aşikardır. Takımınızdan ve teknik heyetinizden birden çok kişinin spor ahlakı ile bağdaşmayan tavır ve davranışlarla, küfürler etmesi sebebiyle kırmızı kart görmesi düşünüldüğünde, spor ahlakı konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınızı, bu ahlakın ise antrenmanla değil de eğitimle gelişebileceğini hatırlatmak isteriz. Süper Lig görmüş bazı oyuncularınızın açıklamalarına bakıldığında, süper ligden alt liglere kadar sebeplerinin oyuncunun futbol kariyerinin düşüşe geçmiş olmasının değil de, oyuncunun spor ahlakı konusunda eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılmıştır.

Gerek ilgili takımınızın hocası gerek bazı oyuncularınızın düşüşe geçen kariyerlerini toparlamak yerine bazı paylaşımlarda bulunarak kamuoyunda göz önünde olmak istemelerinin onların düşüşe geçen kariyerlerinin yükseltmeye yetmeyeceğini, Büyük Zonguldakspor tarihine bakıldığında, takımımızın adını kullanarak, bir yerlere varmaya çalışanların, bir yerlere varamadan tarihin tozlu sayfalarında yer aldığını da okumanızı tavsiye ederiz.

"ÇİM SULANMA SİSTEMİNİ OYUN ESNASINDA AÇMIŞTINIZ"

İş bu tavsiye ve önerilerle size Fair Play'ın ne olduğunu hatırlatalım: 06 Ekim 2021 Çarşamba günü ligin ilk yarısında, deplasmanda TCDD Ankara Demir stadyumunda; tarafınızla yapmış olduğumuz karşılaşmada, oyun ve skor avantajının tarafımıza ait olduğu dakikalarda, maçın ikinci yarısında sahada futbol ile kazanamayacağınızı anlayan kulüp yönetiminiz ve saha yetkililerinizin, takımımıza ait olan saha bölümündeki "çim sulanma sistemini oyun esnasında açarak" tarafımıza ait olan bölümü maç esnasında sulayarak, kalecimiz ve defans oyuncularımızın hata ve topa ıska geçmesi adına sahamızı suladığını, kale alanımız ve kendi yarı sahamızın inanılmaz derecede sulamaya maruz bırakıldığını, bu durumun yaklaşık 1-2 dakika sürdüğü, maçın hakem dörtlüsü,gözlemci ve temsilcinin bu duruma gerekli müdahaleyi zamanında yapamadığı resimlerde de anlaşılmaktadır. Ligin ilk yarısında takımımıza bunları yapmışken, fair play ruhundan

bahsetmeyenlerin bu hafta fair play ile ilgili açıklama yapmasının ne derece tutarlı olabileceğinin takdirinin siz sayın spor severlerin takdirine bırakmaktayız.

Bu itibarla; Takımımızın adını içeren ve tarihe adını şampiyonluklarla yazdırmış teknik direktörümüz hakkında yapmış olduğunuz soyut iddialara dayalı paylaşımların, tarafınıza bir şey kazandırmayacağını, maçların sahada kazanılacağını, takımımıza yapılan sözlü-yazılı her hangi bir saldırıya nasıl sessiz kalmadıysak, bu hafta yaşanılan bu duruma da sessiz kalamayacağımızı, hatırlatırız."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Ankara Demirspor Zonguldak Ankara Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title