Haberler

U23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası Erzurum'da Başladı

Türkiye Güreş Federasyonu'nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan 23 yaş altı Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nın resmi açılış töreni yapıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan 23 yaş altı Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nın resmi açılış töreni yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleşen şampiyonaya 45 ilden 411 sporcu katıldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi spor salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise konuşmasında, "Erzurum'un kurtuluşunun 100'ncü yıl dönümünde sizleri Erzurum'da görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kahraman milletlerin kahramanlıklarını gösteren unsurları vardır. Güreşte bu kahramanlıkları gösteren bir spordur" diye konuştu.

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU GENEL SEKRETERİ YILMAZ: "ÜLKEMİZİN GÜREŞ DALINDA MADALYA OLARAK BEKLENTİSİ YÜKSEK"

Haziran ayının başında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağını hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, "Erzurum'da  U 23 Serbest Güreş Şampiyonasını düzenliyoruz. Bu yıl bizim için ayrı bir önemi var çünkü geçen yıl da bu stilde en son yapılan dünya şampiyonalarında yaklaşık 5 madalya almıştık. Bu yıl da önemi şundan dolayı, ülkemizde haziran ayının başında İstanbul'da yapılması planlanan aynı yaş grubunun Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Hem Bakanlığımızın hem de ülkemizin güreş dalında madalya olarak beklentisi yüksek ve çıtayı hep yükseğe çıkarmaya devam ediyoruz. Yapılacak Avrupa Şampiyonasında da en iyi derecelerin yapılacağına inanıyorum. Bunun sayısını söylemek tabii doğru olmaz ama amacımız, seviyeyi üste taşımak, bir önceki şampiyonalarda aldığımız başarıların üstüne çıkmak. Şimdi burada yapılan yarışmalarda birinci ikinci üçüncü dördüncü olan arkadaşlar bir takım kampların hazırlık sürecindeler daha sonra bir iki tane turnuva hazırlık süreci olduktan sonra yapılacak olan şampiyonada sikletlerinde en iyi şekilde ülkemizi temsil edecekler. Ben inanıyorum ki arkadaşlarımız her zaman olduğu gibi yine bayrağımızı en üst seviyeye çıkaracaklardır. Bu alanda katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Sonuç itibariyle ülkemiz güreşte iyi durumda, iyi yerde. Ülke olarak da aldığımız sekiz madalyanın beşini güreşte aldığımızı herkes biliyor. Onun için güreşten beklenti büyük, çıta yüksek. Bu çıtayı bulunduğu yerden aşağı indirmemek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra şampiyonaya emeği geçenlere plaket verildi. Açılış töreni ardından şampiyonaya devam edildi. Tribünleri dolduran izleyicilerin tezehüratları ile kıyasıya geçen şampiyonanın ilk gününde dereceye giren sporcular ise şöyle:

65KG'DA

1. Utku Doğan

2. İbrahim Kar

3.Veli Yantır

3. Selim Kozan

74KG'DA

1. Muhammed Akdeniz

2. İsa Demir

3. Doğukan Kalaycı

3. Fazlı Eryılmaz

92KG'DA

1. Semih Yazıcı

2. Mustafa Dilber

3. Erhan Yaylacı

3. Süleyman Karadeniz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Açılış seremonisi

Saygı duruşu ve istiklal marşı

Mehteran bölüğünün gösterisi

Karşılaşmalardan detaylar

Tribünlerden detaylar - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mehmet Sekmen Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title