Haberler

    Türkiye Olimpiyat Komitesi Eyof'ta Gerçekten İyi İş Çıkardı"


    "Türkiye Olimpiyat Komitesi EYOF'ta gerçekten iyi iş çıkardı"Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Başkan Vekili Janez Kocijancic, Türkiye'nin 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'ni (EYOF 2017) düzenleyerek iyi bir iş çıkardığını söyledi.


    Kocijancic, Erzurum'un ev sahipliğindeki EYOF'un değerlendirilmesi amacıyla Snow Dora Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin çok kısa sürede çok iyi hazırlık yaptığını belirtti.


    EYOF'un çok önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Kocijancic, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi gerçekten iyi iş çıkardı. Ben ikna oldum. Çünkü EYOF, gençler açısından ileride katılacakları oyunlar için büyük önem taşımakta. Bu nedenle bu organizasyonun çok etkili olacağını düşünüyorum." diyerek görüşlerini dile getirdi.


    Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya da EYOF 2017'ye 34 ülkeden 675'i sporcu olmak üzere bin 311 kişinin katıldığını belirterek, herhangi bir sorun yaşanmadan tüm kafilelerin Olimpiyat Köyü'ne yerleştiğini aktardı.


    EYOF'un 9 branşta yapılacağını hatırlatan Karakaya, "Tesislerimizin tamamı hazırdır. Herhangi bir problemimiz yoktur. Bütün görevlilerimiz ve gönüllülerimiz olmak üzere katılımcıların çok güzel bir hafta geçirmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Tüm katılımcıların buradan ülkelerine döndüklerinde birer Türkiye fahri konsolosu olacaklarına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Hasan Arat ise 2011 yılında Erzurum'da gerçekleştirilen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (UNIVERSIADE) kentte çok güzel anların yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti:


    "O günden sonra Türkiye'de eşine rastlanmayan mükemmel tesislerde çocuklarımız gelecek için hayaller kurdu. Bu hayalleri kuran çocuklarımız şimdi EYOF'ta sporcu olarak yarışacak. Artık sahne gençlerimizin. Türk milli sporcularımızın da buradaki gençlere ilham kaynağı olacağını ve Erzurum'da gelecekte olimpiyat madalyası kazanacak gençlerin yetişeceğine inanıyorum."


    EOC Genel Sekreteri Raffaele Pagnozzi, tesisleri gördükten sonra EYOF için Erzurum'un en iyi yerlerden biri olduğuna ikna olduğunu vurgulayarak, "Oyunların tamamını seyretmek için burada olacağım. Ülkeme döndükten sonra Türkiye için onursal bir büyük elçi olacağım." ifadelerini kullandı.



    "Kafileler kaldıkları yer dolayısıyla mutlu"

    Avrupa Olimpik Koordinasyon Komitesi Başkanı Liney Halldorsdottir de Türkiye'nin önemli bir iş çıkararak kısa sürede organizasyonu düzenlemek için hazırlıklarını tamamlamasını övdü.


    Bu organizasyon sonunda Erzurum'dan başarılı sporcuların çıkacağını savunan Halldorsdottir, "Bu organizasyon rekor zamanda hazırlandı. Normalde bu oyunları hazırlamak 4 yıl sürer. Sadece 2 yıl oldu. Türkiye oldukça fantastik bir iş çıkardı. Tüm tesisler hazır. Tüm kafileler kaldıkları yer dolayısıyla mutlu. Sadece bir köyde tüm katılımcıları toplamak çok zor ve ben de ikna oldum. Erzurum genç sporcularımızın parlamasını sağlayacak." şeklinde konuştu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Erzurum Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title