Haberler

TOSFED'in "Mobil Eğitim Simülatörü" Karadeniz'de

Güncelleme:

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencilerine otomobil sporlarını tanıtmak ve yeni yetenekler keşfetmek amacıyla geliştirilen "Mobil Eğitim Simülatörü", yolculuğuna Karadeniz'de devam ediyor.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencilerine otomobil sporlarını tanıtmak ve yeni yetenekler keşfetmek amacıyla geliştirilen "Mobil Eğitim Simülatörü", yolculuğuna Karadeniz'de devam ediyor.

TOSFED'den yapılan açıklamaya göre, bu ay Ordu'da başlayan programda simülatörler, illerin Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri'nde öğrencilerle buluşacak. Ağustos ayında Karadeniz'in ardından Doğu Anadolu'da da proje uygulanacak.

Çocukların hem otomobil sporları hem de temel trafik güvenliği konularında bilgilendirilmesi hedeflenen proje kapsamında bugüne kadar Samsun, Amasya, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Erzincan, Elazığ, Sivas, Tunceli, Malatya, Eskişehir, Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray ve Ordu'da yaklaşık 5 bin 500 çocuğa ulaşıldı.

Katılımcılar, projenin teknoloji sponsoru Apex Racing tarafından çocuklara özel tasarlanan simülatörlerle, proje için Eren Tuzci tarafından modellenen TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde karting deneyimi yaşıyor.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) üyesi 146 ülke tarafından sunulan 850 proje arasından destek programı içerisine alınan 10 projeden biri olan Mobil Eğitim Simülatörü'nün, kasım ayına kadar Anadolu'nun 40 farklı şehrinde 10 binden fazla çocuğa ulaşması hedefleniyor.

Yaklaşık altı ay sürecek proje sonunda belirlenecek en yetenekli sporcu adaylarına, üst seviye simülatörler ile yarış eğitimi verilmesinin ardından, bu sporcuların dijital turnuvalarda yarıştırılması ve belirlenecek en başarılı isimlerden karting branşı için bir takım oluşturulması planlanıyor.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Karadeniz Ordu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title