Haberler

Tmf Başkanı Uçar, 2013'ten Memnun

Bekir Yunus Uçar: "Altyapı ve tesisleşme adına güzel bir seneyi geride bırakıyoruz" "Milli forma altında ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcu sayımızdaki artış bizleri memnun etti" "Belediyelerin tesislerini kullanmak ve onları bu işin içine çekmek, sporcuları kazanma adına önemli bir açılım sağladı"

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Altyapı ve tesisleşme adına güzel bir seneyi geride bırakıyoruz" dedi.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motokros ve süpermotoda yeni pistlere kavuştuklarını ve inşaatı devam eden pistlerin bulunduğunu söyledi. Tesisleşme adına önemli işlere imza attıklarını, sportif başarı olarak da iyi bir sezonu geride bıraktıklarını ifade eden Uçar, " Kenan Sofuoğlu'dan dünya şampiyonluğu bekliyorduk ama yaşadığı mekanik sıkıntıdan dolayı ikinci oldu. Türk sporunun geneline bakıldığında çok iyi bir derece elde etti. Diğer sporcularımızın da Avrupa ve Doğu Avrupa Şampiyonası'nda elde ettikleri başarılar, bizleri gururlandırdı. Federasyon olarak hedeflerimizi tutturduğumuzu net olarak görebiliyoruz" diye konuştu.

Altyapıya verdikleri önem sonrasında çok sayıda genç sporcunun, kendini tanıtma şansını yakaladığını ifade eden Uçar, milli motosikletçi Sofuoğlu'nun da katkısıyla geleceğe daha umutla baktıklarını söyledi. Sofuoğlu'nun, bir rol model olduğunu vurgulayan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kenan'ın yanı sıra diğer genç isimler de uluslararası arenada boy göstermeye başladı. Milli forma altında ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcu sayımızdaki artış, bizleri memnun etti. Ekonomik durumların da elverdiği ölçüde Kenan ve kendisinin önerdiği isimler, teknik kurulumuzun da onayıyla Avrupa'da yarışacak. Kenan, genç arkadaşlarıyla birebir ilgileniyor, antrenmanlarını birlikte yapıyor. Kenan'ın buradaki hizmeti çok önemli.

Biz de hem yarışma hem eğitim anlamında şartları kolaylaştırmayı benimsedik. Sporculardan sigorta, lisans ve katılım ücreti ve vize masrafları gibi ücretleri almadık. Derece yaptıkları takdirde de Avrupa ve benzeri şampiyonalarda sporcularımızın tüm masraflarını karşılama taahhütü verdik. Sporcular için bunlar bir teşvik anlamı taşıdı, artık yurt içinde kalmayıp yurt dışına çıkmayı da düşünür hale geldiler."

"Talep olursa, bayanlar tüm branşlarda"

Başkan Uçar, motokros branşında Ege ve Marmara bölgelerinde yaklaşık 100 kilometre uzunluğunda tesislerinin bulunduğunu belirterek, "Düne kadar yüz civarında olan motokros faal sporcu sayısı, bugün 500'ü geçmiş durumda. Belediyelerin tesislerini kullanmak ve onları bu işin içine çekmek, sporcuları kazanma adına önemli bi açılım sağladı" dedi.

Uçar, yeni dönemde bayan sporcular için de çalışmalar başlattıklarını vurgulayarak, "İki bayan sporcunun talebi üzerine, 600 ve 1000 cc'lerde onlara özel kategori açtık. Motokros ve diğer yarışmalarda, 5 kişi ve üzeri bayan sporcuların talebi üzerine yeni kategoriler açabiliyoruz. Bayanların yarışır hale geldiği görmek çok güzel. Onların bu işin içinde olması, daha bir aile ortamı yaratıyor, diğer sporcular için de kendilerine çekidüzen vermek için ortam oluşuyor. Bayan kategorilerinin artırılması da gündemimizde bulunuyor. Talep olması halinde tüm branşlarımızda bayanlar kategorisi açmayı düşünüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Bekir Yunus Uçar Kenan Sofuoğlu Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title