Haberler

TBESF'nin yeni başkanı Alpaslan Erkoç: "Bastonlarım tüm engellileri taşıyacak"

Güncelleme:

HALİL İBRAHİM AVŞAR/MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) yeni başkanı Alpaslan Erkoç, "Önceden bastonlarım beni taşıyordu, şimdi tüm engellileri taşıyacak.

HALİL İBRAHİM AVŞAR/MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) yeni başkanı Alpaslan Erkoç, "Önceden bastonlarım beni taşıyordu, şimdi tüm engellileri taşıyacak." dedi.

TBESF Başkanlığına seçilen Alpaslan Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni dönemde ayrılan branşları geri getirmeyi, Kadın Ampute Milli Futbol Takımı kurmayı, depremden dolayı uzuvlarını kaybeden vatandaşları spora kazandırmayı ve 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda başarılı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Federasyonda geçmiş dönemlerde görev alan yöneticilere emekleri için teşekkür eden Erkoç, "Geçmiş dönemdeki başkanlarımız, yönetim kurullarımız camia için güzel işler yaptı. Bizim bu güzellikleri daha da artırmamız lazım. Zor bir görev aldık. Bizde bayrak yarışı koşar adımlarla olması gerekiyor. Bu spor camiasına çok şeyler katacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Erkoç, federasyonun ilk bedensel engelli başkanı olduğuna işaret ederek, "Camiada böyle bir beklenti vardı. Nasip bize oldu. Tüm delegelere, kulüp başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile beraber engelli camiasına büyük kapılar açıldı. Bana göre Türkiye'nin en başarılı federasyonunun başkanı oldum. Önceden bastonlarım beni taşıyordu, şimdi tüm engellileri taşıyacak." ifadelerini kullandı.

"Artık 'dur' diyeceğiz"

Masa tenisi, halter, okçuluk gibi paralimpik branşların TBESF'den ayrıldığını hatırlatan Erkoç, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza gerçekten yürekten sesleniyorum. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar engellinin her çığlığını, her sesini duyup duyarlı olmuştur. Bizden kopan branşların özellikle geri gelmesini istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız olacak." şeklinde görüş belirtti.

Erkoç, federasyon bünyesindeki branş sayısının 21'den 15'e düştüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülkemize altın madalya kazandıran, paralimpik oyunlarında bayrağımızı dalgalandıran sporcularımızın bizden gitmesi, bizim için evdeki bir çocuğu alıp götürmek gibi. Bunlar lokomotif branşlarımızdı. Yıllardır verdiğimiz emeğin karşılığını aldığımız branşlarımızdı. Ama bunlar birden bakanlık kararıyla diğer federasyonların çatısı altına geçmeye başladı. Bu, bizleri çok üzüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımızla görüşüp, giden branşları federasyonumuza geri almak için çalışma başlatacağız. Bundan sonra da hiçbir branşın bünyemizden gitmesini istemiyoruz. Çünkü yılların verdiği emekle bu çocuklara başarılar getirdik. Artık 'dur' diyeceğiz. Bu konuda üstüme düşen neyse yapacağım."

Kadın Ampute Milli Futbol Takımı için çalışmalar başladı

İstanbul'da düzenlenen 2022 Erkekler Ampute Futbol Dünya Kupası'nda Türkiye'nin şampiyon olarak önemli bir başarı elde ettiğine dikkati çeken Erkoç, kadınlarda da ampute futbol takımı kurarak bu başarıya ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

"Kadın Ampute Milli Futbol Takımı için çalışmalara başladık." diyen Erkoç, "Erkek Ampute Milli Futbol Takımı'na verdiğimiz önemin daha fazlasını vereceğiz. Ampute futbolda dünya bizi takip ediyor. İnşallah kadınlarda da Dünya Kupası'nı ülkemize getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Sporla hayata bağlayacağız"

Alpaslan Erkoç, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu engelli kalan bireylerin spora kazandırılmasını çok önemsediklerini vurguladı.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erkoç, "Şu an yapmamız gereken en önemli çalışma, deprem bölgesinde uzuvlarını kaybetmiş, omurilik felci olmuş vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi spora kazandırmak. Bunun için geniş kapsamlı çalışma planı önümüzde. Biz, o kardeşlerimizi inşallah sporla hayata bağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"Başarılı bir paralimpik oyunları geçireceğimize inanıyorum"

Genel kurulun ardından yaptıkları yönetim kurulu toplantısında paralimpik oyunlarına katılacak branşları ele aldıklarını belirten Erkoç, 2024 Paris Paralimpik Oyunları hedefiyle ilgili şöyle konuştu:

"2024 Paris Paralimpik Oyunları'na gidecek sporcularımızın madalya alması benim en büyük hayalim. Önümüzde çok kısa bir süre kaldı. Kota müsabakaları var. İnşallah paralimpik oyunlarında ülkemize çok madalya getireceğiz, yeter ki devlet büyüklerimiz bize kapılarını daha çok açsınlar, destek olsunlar. Buradan ülkemizin büyük kuruluşlarına da sesleniyorum, gelin bir branşımızın sponsoru olun, gelin paralimpik oyunlarında ülkemizin bayrağını beraber dalgalandıralım. Bize sponsor olmuş herkese de çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir paralimpik oyunları geçireceğimize inanıyorum."

Kaynak: AA / Spor

Halil İbrahim Avşar Türkiye Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title