Haberler

Milli okçu Mete Gazoz: "Edebiyat tarihinin büyük bir isminin kitabını bana adamış olması gurur verici"

Güncelleme:

Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, ünlü edebiyatçı Paulo Coelho'nun son kitabını kendisine adamasını değerlendirdi. Başarılı sporcu, "Edebiyat tarihinin çok büyük bir isminin kitabını bana adamış olması sadece gurur duyabileceğim bir durum. Amerika'dan dün geldim. Şu anlık buluşma gibi bir planımız yok" dedi.

Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın ardından kutlama resepsiyonu düzenledi. Resepsiyona, okçuluk branşında Türkiye'ye olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazandıran Mete Gazoz ve jimnastik branşında Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran Ferhat Arıcan da katıldı.

İnsanların yoğun ilgisinin farklı bir sorumluluk katmadığını söyleyen Gazoz, "Bu insanların bizim yaptığımız başarıya duyduğu sevgi ve saygı. Bu beni daha da mutlu ediyor. Beni daha iyilerini yapmaya teşvik ediyor. Genç, yaşlı bütün herkes yazıyor, mesaj atıyor. Herkes güzel dileklerini söylüyor. Cevap verebildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyorum. Bunlar beni mutlu eden şeyler" dedi.

Genç sporculara önerilerde bulunan Gazoz, "En önemli şey sevdikleri bir sporu bulmaları. Sevdikleri bir sporu bulduktan sonra, disiplinli ve düzenli bir çalışmayla onu devam ettirmeleri lazım" diye konuştu.

Ünlü yazar Paulo Coelho'nun son kitabını kendisine adaması hakkında da konuşan Gazoz, "Gurur verici bir şey. Aslında çok da tarif edilebilecek bir şey değil. Edebiyat tarihinin çok büyük bir isminin kitabını bana adamış olması sadece gurur duyabileceğim bir durum. Amerika'dan dün geldim. Şu anlık buluşma gibi bir planımız yok" açıklamalarında bulundu.

Olimpiyatlarda Türkiye'ye jimnastikte tarihinin ilk madalyasını kazandıran Ferhat Arıcan ise, "2016 yılında olimpiyatlara ilk kez katılmıştım. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 2016'da hayallerimi, yarım kalan hedeflerimi tamamlamak istiyordum ve bu olimpiyatlarda jimnastik branşında madalya kazanan ilk sporcu oldum. Çok mutluyum, çok gururluyum" ifadelerini kullandı.

Arıcan, 2024 Paris Olimpiyatları'nda altın madalya hedefinin olduğuna değinerek, "İnşallah başardığım ilklere onu da ekleyerek, büyük bir başarı alarak ülkemize bu gururu yaşatmak istiyorum" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mete Gazoz Edebiyat Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title