Haberler

BMX Supercross Dünya Kupası sona erdi

Güncelleme:

- BMX Supercross Dünya Kupası sona erdi

Pedallar çevrildi, şampiyonlar belli oldu dev organizasyonda sona gelindi

SAKARYA - Türkiye'de ilk kez Sakarya'da düzenlenen UCI BMX Supercross Dünya Kupası'nın 8'nci ve son tur yarışları sona erdi. 4 kategoride dereceye giren yarışçılara ödülleri takdim edilirken, dev organizasyon da sona gelindi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Adapazarı ilçesi 15 Temmuz Camili Mahallesi'ndeki Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde başlayan yarışlara 30 ülkeden 250 sporcu katıldı. BMX Supercross Dünya Kupası'nın 8'nci ve son tur yarışları da sona erdi. Son yarışla birlikte Türkiye'de ilk kez yapılan kupa yarışları tamamlanmış oldu. Vadi içinde çeyrek, yarı final ve final mücadelesi, nefes kesen anlara sahne oldu. 30 farklı ülkeden 250 sporcu, kupa için pedal çevirdi. Ayrıca, yapılan son tur yarışlarına vatandaşın da ilgisi büyük oldu. Vadi içinde kupa için hazırlanan 2 farklı tribün sporseverlerle doldu. Dünya Kupası 8'nci ve son turunda "elit erkekler" kategorisinde İsviçre'den Simon M. Marquart, "elit kadınlar" kategorisinde Hollada'dan Laura Smulders, "23 yaş altı erkekler" kategorisinde Japonya'dan Asuma Nakai ve "23 yaş altı kadınlar" kategorisinde ise Fransa'dan Kanami Tanno birinciliği elde etti.

BMX Supercross Dünya Kupası genel klasmanında ise; "elit kadınlar" kategorisinde Kolombiya'dan Mariana Pajon, "elit erkekler" kategorisinde İsviçre'den Simon M. Marquart, "23 yaş altı erkekler" kategorisinde Japonya'dan Asuma Nakai ve "23 yaş altı kadınlar" kategorisinde ise İsviçre'den Thalya Burford birinciliği elde ederek ödüllerini aldı.

Kazananlara kupalarını Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Muhammet Berat Alphan takdim etti. Törende konuşan Başkan Yüce, "BMX mücadelesi 10 gündür ülkemizin en şirin kenti olan Sakarya'mızda devam etti. Yoğun bir mücadele oldu. 30 ülkeden sporcularımız şehrimize teşrif ettiler. 250 sporcumuz kıyasıya mücadele ettiler. Sonunda malum erkeklerde İsviçreli, bayanlarda Hollandalı sporcumuz kupayı kaptı. Bütün sporcular yoğun bir şekilde mücadele etti. Her kategoride yarışlar başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu. Ben bu dünyanın en güzel şehirlerinden ve ülkemizin de incisi olan aynı zamanda Avrupa'nın en büyük bisiklet parkuru olan ve dünyada da en büyükler ile başa baş giden, en modern olan bir bisiklet parkurunda yarışmalarımızın kazasız, belasız tamamlanmış olmasından dolayı mutluluğumu arz ediyorum. Çok ciddi bir ilgi vardı, Sakaryalılar buraya yoğun bir ilgi gösterdi ve tribünler devamlı doldu. Kazananları tebrik ediyor ve sporcularımızın gidecekleri ülkelere selamlarımı göndermelerini arz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde 10 gündür devam eden dev organizasyon Emre Kaya konseri ile son bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title