Haberler

    Sen Benim Liderimsin"

    Yeni yıldızına, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz yıllardaki takım ruhunu kaybettiğini anlatan Kocaman, "Sen bu eksikliği gidereceksin. Seni takımın lideri olarak düşünüyorum" dedi

    Fenerbahçe kulübü resmi olarak açıklamadı ama Aykut Kocaman mesaiye başladı... Yeni oyuncusu Mathieu Valbuena ile dün sabah, Fransız futbolcunun imzası öncesinde Ülker Stadı'nda bir görüşme gerçekleştiren Kocaman, kendisiyle ilgili taktik planlarını ve saha içinde nasıl görevlendirmeyi düşündüğünü anlattı. Tecrübeli teknik adamın Valbuena'dan en önemli isteği, saha içinde takıma liderlik yapması oldu. Oyuncuya, takımın geçmiş yıllarda sahip olduğu ruhu kaybettiğini anlatan Kocaman, bunda en önemli etkenin lider vasıflı oyuncu eksikliği olduğunu belirtip, "Kuyt, Emre, Webo, Meireles gibi tecrübeli isimler

    TECRÜBENE VE İSTİKRARINA İHTİYACIM VAR

    Takımın özellikle hücum bölgesinde sorunlarının bulunduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, "Seni takımın merkezi olarak düşünüyorum. Fenerbahçe'de bundan önceki görev süremde Kuyt takıma liderlik yapıyordu. Şimdi senin lider olmanı istiyorum. Bu görevin altından kalkacağına da inanıyorum. Senin tecrübene ve istikrarına ihtiyacım var" diye konuştu. Aykut Kocaman, Valbuena'ya kendisini hücumun her bölgesinde kullanacağını şu sözlerle aktardı: "Zaman zaman solda zaman zaman sağda olacaksın. Belki 10 numara, hatta orta alanda dahi görev yaptığın dönemler olacak. Çok yönlülüğün bize rahatlık sağlayacak. Ama ana planda sol kanatta düşünüyorum." takımdan aynı anda ayrıldı. 2 yıl süren bir bocalama dönemi yaşandı. Senin bu eksikliği giderecek en önemli parça olacağına inanıyorum" diye konuştu.

    3 YILDA 35.5 MİLYON TL KAZANACAK

    3 yıllık imza atan Valbuena her yıl için 3 milyon Euro kazanacak. 33 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'den toplamda 9 milyon Euro (yaklaşık 35.5 milyon TL) kazanacak. İmzanın ardından dün İstanbul'dan ayrılan Valbuena, 27 Haziran'daki sezon açılışına katılacak. Bu arada Lyon, F.Bahçe'den alacağı bonservisi 1.5 milyon Euro artı 1 milyon Euro bonus (F.Bahçe şampiyon olursa alınacak) olarak açıkladı.

    GOL ATIP GELEN 32. OYUNCU

    Fenerbahçe, Valbuena ile birlikte son 19 sezonda daha önce kendisine gol atan 32. futbolcuyu transfer etmiş oldu. Fransız yıldız, Marsilya formasıyla sarı-lacivertlilere 1 gol atmıştı. Listede Oktay Derelioğlu (7 gol), Aatif (3), Emenike, Ceyhun Eriş, Ümit Özat (2), Celil Sağır, Bienvenu, Ali Akdeniz, Ogün Temizkanoğlu (1) gibi isimler var.

    F.BAHÇE'NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖRDÜM

    Önceki gün İstanbul'a gelen ve sağlık kontrolünden geçen Valbuena dün imzayı attı, Ülker Stadı'nı gezdi, Fenerium ve FBTV'yi ziyaret etti. Fransız yıldız duygularını şöyle dile getirdi: " Fenerbahçe'nin ne kadar büyük, dünya çapında bir kulüp olduğunu stadyum gezisi esnasında görmüş oldum. Müzedeki kupalar sayesinde Fenerbahçe tarihini yaşamış oldum. Aynı zamanda Fenercell, Fenerium, televizyon gibi birimlerle Fenerbahçe'nin üst düzey bir kulüp olduğunu gözlemlemiş oldum. Devasa bir kulüp televizyonuna sahip. Bu gezide bana eşlik eden tüm çalışanlara teşekkür ediyorum."

    İLK TANIŞMA POSTERDEN

    Kulüp binasında Valbuena'yı asbaşkanlardan Ali Yıldırım karşıladı. Yıldırım'ın odasındaki takım posterinden takımdaki oyuncular ve yöneticiler takım menajeri Hasan Çetinkaya tarafından Fransız yıldıza tek tek tanıtıldı. Yıldız oyuncu tesislerin her yerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

    ÇİMLER SERİLİYOR

    Yeni sezona stadını yenileyerek start veren Fenerbahçe'de hummalı çalışma sürüyor. Hibrit çimlerin serim işlemi başladı

    (Sabah)

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Mathieu Valbuena Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title