Haberler

    Real Madrid'den "Avrupa'da 10 Kupa" Forumu

    Avrupa'nın en prestijli kulüplerinden biri olan Real Madrid, 12 yıl bekledikten sonra Lizbon'da Atletico Madrid'e karşı kazandığı finalle 10. kez müzesine götürdüğü Avrupa'nın en büyük kupası UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası için Santiago Bernabeu Stadı'nda bir forum düzenledi.

    Eski adı UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası olan ve 1992 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası olarak değiştirilen Avrupa futbolunun en büyük kupasınıı 1956 yılından 2014 yılına kadar 10 kez kazanarak bu kupayı en çok kaldıran kulüp ünvanını elinde bulunduran Real Madrid, bu 10 kupayı, kupanın final maçlarında futbolcuların veya teknik heyetin kullandığı bazı malzemeleri ve o dönemlerde çekilen fotoğrafları düzenlediği forumda sergiledi.

    "Avrupa'da 10 kupa" adıyla düzenlenen forumda konuşan Teknik Direktör Carlo Ancelotti, "Kulüp tarihinin küçük ama önemli bir bölümünün parçası olduğum için mutluyum. Lizbon'daki finali kazandığımızda, son saniyede gelen golden dolayı bazıları 'şans' bazıları da 'teknik direktöre rağmen kazandık' dedi. Her ikisi de doğru olabilir ama bana göre 10. kupa herkesin bu kupayı kazanma arzusundan kazanıldı. Ben Real Madrid'e geldiğim ilk gün başkan müzeyi dolaştırırken 'burada bir kupa eksik' demişti. Taraftarlar, basın, üyler, futbolcular, kulüpte herkes 10. kupayı kazanmayı istiyordu. Bu arzuya, futboluların kalitesi eklenince kupa geldi" dedi.

    Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde "mükemmel ve unutulmaz maçlar oynadıklarını ve kupayı kazanmayı başardıklarını" söyleyen Ancelotti, "11. kupayı da kazanabiliriz" diyerek, bu sezon için de hedef gösterdi.

    Atletico Madrid'e karşı oynanan LizboN'daki fianl maçında Sergio Ramos'un son saniyede attığı ve maçı uzatmalara götürdüğü golü, 2005'te İstanbul'da oynanan Milan-Liverpool finaline benzeten Ancelotti "Bu Şampiyonlar Ligi'ni kazanabileceğimizi düşündüm çünkü maçın kimyası tamamen değişmişti. 2005'teki finalde kaybettiğimizde, 3-0 kazanıyorduk ve motivasyon değişince kaybettik. Lizbon'da İstanbul'u düşündüm. Bu Şampiyonlar Ligi'ni kazanabileceğini kazanabileceğimizi düşündüm" ifadelerini kullandı.

    Sadece Real Madrid üyelerinin katıldığı forum sırasında kaleci İker Casillas ile ilgili sorulara da maruz kalan İtalyan teknik adam, "Neredeyiz? basın toplantısında mı? Kaleci tartışması bitti. Casillas'ın geleceği burada oynamayı bıraktığı zaman bitecek ve bu tip forumlara katılıp kazandığı kupaları anlatacak. Casillas'ın geleceği Amancio, Gente, Hierro, Sanchis gibi bu kulüp olacak" yanıtını verdi.

    Bu arada foruma katılan Real Madridli eski futbolculardan olan ve 1966'da Partizan kaşısında alınan 2-1'lik galibiyetle kupayı kaldıran takımla olan Amancio Amaro, "Real Madrid'in tarihinde inanılmaz ve unutulmaz olan kupa Lizbon'da oynanan finaldi. En heyecanlı kupa finali maçı buydu. Şimdi bile konuşurken heyecanlanıyorum. Hatta isterseniz hep beraber şimdi bile ağlayabiliriz" diyerek, salondaki Real Madridlileri güldürdü.

    Diğer katılımcılardan Real Madrid'in eski futbolcusu ve şu anda Carlo Ancelotti'nin yardımcısı Fernando Hierro da "Ben Real Madrid'de Avrupa'da 3 kupa finali oynadım ve 3'ünü de (1998, 2000, 2002) kazandım ama sanırım en önemlisi 32 yıl aradan sonra 1998 yılında Juventus'a karşı kazandığımız maçtı. Favori Juventus'tu ama 1-0 kazandık. Soyunma odasında biz su ile kutlama yaparken, Marcello Lippi (o zaman Juventus teknik direktörü) bize şampanya getirdi çünkü biz kutlama için şampanya bile almamıştık. Final maçından sonra Juventus'un 2 kasa şampanyasını biz içtik" şeklinde bir anısını anlattı. Aynı maçla ilgili konuşan diğer bir isim olan Real Madridli eski futbolcu Manolo Sanchis de "Fernando Morientes'in Real Madrid'te ilk sezonuydu. Maç sonrası yanıma oturup bana (Kazanmak kolay oldu. Gelir gelmez 1 yılda kazandım) dedi. Ben ise ona (15 yıldır bu takımda Avrupa kupasını bekliyorum) deyince baya gülüştük" dedi.

    Real Madrid kulübünün eski adı UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası ve yeni adı UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası olan Avrupa futbolunun en büyük turnuvasında kazandığı 10 kupa ve final maçının sonuçları:

    1- Real Madrid-Stade de Reims:4-3 (13-06-1956/Paris - UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası)
    2- Real Madrid-Fiorentina: 2-0 (30-05-1957/Madrid - UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası)
    3-Real Madrid-Milan: 3-2 (28-05-1958/Brüksel - UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası)
    4-Stade de Reims-Real Madrid: 0-2 (03-06-1959/Stuttgart - UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası)
    5- Eintracht-Real Madrid: 3-7 (18-05-1960/Glasgow - UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası)
    6- Partizan-Real Madrid: 1-2 (11-05-1966/Brüksel - UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası)
    7- Juventus-Real Madrid: 0-1 (20-05-1988/Amsterdam - UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası)
    8- Real Madrid-Valencia: 3-0 (24-05-2000/Paris - UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası)
    9- Bayer Leverkusen-Real Madrid: 1-2 (15-05-2002/Glasgow - UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası)
    10- Real Madrid-Atletico Madrid: 4-1 (24-05-2014/Lizbon - UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası)

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    UEFA Şampiyonlar Ligi Santiago Bernabeu Real Madrid Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title