Haberler

Nesim Özgür: "Transfer sezonunda küçük Katar gibi olduk"

Güncelleme:

Eski futbolcu ve şu anda da futbolcu menajeri olan Nesim Özgür, Türk takımlarının transfer politikasını eleştirerek, "35-36 yaşında Süper Lig'de 3-5 milyon Euro'ya oynayan futbolcular var. Biz küçük Katar gibi olduk" dedi.

Eski futbolcu ve şu anda da futbolcu menajeri olan Nesim Özgür, Türk takımlarının transfer politikasını eleştirerek, "35-36 yaşında Süper Lig'de 3-5 milyon Euro'ya oynayan futbolcular var. Biz küçük Katar gibi olduk" dedi.

FIFA Menajeri Nesim Özgür, Süper Lig takımlarının transfer politikası, ekonomik durumları ve daha bir çok konuda İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'u tebrik ederek konuşmasına başlayan Özgür, "Trabzonspor, 2-3 maç hariç Türkiye liginin üzerinde futbol oynadı. İyi bir kadroları ve iyi bir teknik heyetleri var. Önümüzdeki sezon birkaç takviye ile tekrar bunu yürüteceklerine inanıyorum. Haklı bir şampiyonluk aldılar" ifadelerini kullandı.

"Onlarca Euro harcanıyor, ancak Edirne'den öteye gidemedik"

Süper Lig'de özellikle büyük takımların transfer sezonunda yanlış politika izlediğine vurgu yapan Özgür, "Türkiye'ye geçmiş yıllarda gelen Drogba ve Sneijder gibi yıldız futbolcuların Türkiye'ye gelmemesi gerekir. Çok büyük paralar var ama bunu değerlendirmek gerekiyor. Mesela Balkanlar'da veya Avrupa'da genç futbolcuları parlamadan önce almamız gerekiyor. Drogba geldi, 6 ay kaldı ve gitti. Maliyetini hesaplarsak Galatasaray hala bunu çekiyor. Büyük kulüplerimiz borç batağında. Benim her zaman karşı olduğum bir olay bu. Biz küçük Katar gibi olduk. 20 milyon, 30 milyon Euro'lar çok büyük rakamlar. Sadece o futbolcular değil, sıradan futbolcular bile 3-5 milyon Euro'ya oynuyor. 35-36 yaşında bu örneğe uyan Süper Lig'de bu tarz futbolcular var. Transfer maliyetine baktığınız zaman onlarca Euro harcanıyor ancak Edirne'den öteye gidemedik. Geçen sene sadece Rıza (Çalımbay) hocanın Avrupa Ligi'nde başarısı vardı. Bu kadar büyük harcamaları yaptığımız halde başarımız yok, o zaman büyük kulüplerimizin oturup düşünmesi lazım" şeklinde konuştu.

"Planlamaya baştan başlamak gerekiyor"

Balkanlar'da birçok genç futbolcunun olduğunu ve keşfedilmesi gerektiğine dikkat çeken Nesim Özgür, "10 senedir menajerlik yapıyorum. Özellikle Balkanlar'ı çok geziyorum. Bizim yaptığımız en büyük hatalardan bir tanesi, belli bir programımız yok. Türkiye'de yapılan transferlerin çoğu temmuzun 15'i ile transfer sezonu son günü arasında yapılıyor. 3 sene önce Arnavutluk'a gittim, 2 tane oyuncu beğendim. 1 tanesi 20, bir tanesi 22 yaşında. Onların Türkiye temsilciliği vekaletini de aldım. Futbolcuları nisan ayının sonunda Belçika Süper Ligi'ne transfer ettiler. Çok güzel planlama ile bu transferleri futbolu çok iyi bilen insanların yapması lazım. Her yerde planlamaya baştan başlamak gerekiyor" diye konuştu.

"İyi olan kupayı kazansın"

26 Mayıs Perşembe günü Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali hakkında da görüşünü aktaran başarılı menajer, şunları söyledi:

"İki tane formda takım var. Tahmin zor ama Rıza hoca bu maça daha çok hazırlanacak gibi geliyor. İyi olan kupayı kazansın, bizi Avrupa'da hakkıyla temsil etsinler." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Katar Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title