Haberler

SPOR Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır'dan Pentatlon Dünya Kupası açıklaması

Güncelleme:

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır'dan Pentatlon Dünya Kupası açıklamasıOğuzhan DEMİR/ANKARA, (DHA)- Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır, Modern Pentatlon Dünya Kupası'nın Ankara'da gerçekleştirilecek 4'üncü etap ve final müsabakalarına ilişkin...

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır'dan Pentatlon Dünya Kupası açıklaması

Oğuzhan DEMİR/ANKARA, (DHA)- Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır, Modern Pentatlon Dünya Kupası'nın Ankara'da gerçekleştirilecek 4'üncü etap ve final müsabakalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Tokyo'da bir araya gelen Uluslararası Modern Pentatlon Birliği (UIPM) Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre; UIPM 2022 Pentatlon Dünya Kupası serileri Mısır, Kahire, Macaristan, Budapeşte, Bulgaristan, Albena ve Türkiye'de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, Ankara'da 7-12 Haziran'da 4'üncü etap, 23-26 Haziran'da ise final müsabakaları oynanacak. UIPM 2022 Pentatlon Dünya Kupası serisi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için tasarlanan yeni modern pentatlon formatını benimseyen ilk yarışmalar olacak.

"UNUTULMAZ BİR ORGANİZASYON YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır, organizasyona ilişkin milli sporcularla birlikte basın toplantısı düzenledi. Çakır, müsabakalara Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağını belirterek, "Dünya kupasının bizim için özelliği, normalde her yıl 4 etap olarak gerçekleştiriliyor. Bu etaplarda aldıkları puanlara göre en iyi 36 kadın ve 36 erkek sporcu kupa finalinde mücadele ediyor. Biz de bu yıl dünya kupasının hep 4'üncü etabı hem de kupa finaline ev sahipliği yapacağız. Böyle bir uygulama daha önce olmamıştı. İlk defa bir ülke bu şekilde ev sahipliği gerçekleştiriyor. Bugüne kadar yapılmış en iyi dünya kupası ev sahipliğini yapmak gelen konuklarımıza unutulmaz bir organizasyon yaşatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"FAVORİ ÜLKELERDEN BİRİYİZ"

Türkiye'nin modern pentatlon alanındaki sportif başarısının giderek arttığını aktaran Çakır, "2022 yılına gelene kadar federasyonumuzun bundan önceki tarihinde 4 dünya kupası madalyamız vardı. 2022 yılında daha sezonumuz tamamlanmadı. Ankara'da düzenlenecek olan yarışlarla dünya kupası tamamlanacak. Şimdiye kadar 3 madalya kazandık. Çok büyük bir aksilik olmazsa da Paris Olimpiyatları'nın favori ülkelerinden birisiyiz" dedi.

Milli sporcu Buğra Ünal ise turnuvaya ev sahipliği yapmanın yeni başarılara yol açacağını değinerek şunları söyledi: "Ülkemizde ilk kez böyle büyük bir organizasyon düzenlendiği için çok heyecanlıyız. Kendi seyircimizin önünde evimizde olmak büyük bir avantaj sağlıyor. Umarım bunu çok iyi değerlendiririz. Bundan önceki kupalarda 2 kez 3'üncülük aldık. Umarım burada da kürsüdeki yerimizi koruruz." (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Ankara Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title