Haberler

MKE Ankaragücü yeni altyapı modelini tanıttı

Güncelleme:

Mke Ankaragücü Kulübünün yeni altyapı modeli olan Sporcu Araştırma Geliştirme Eğitim Merkezi (SAGEM) Projesi tanıtıldı.

The Green Park Otel'de yapılan etkinliğe MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da katıldı.

Koca, yaptığı konuşmada, olağanüstü genel kurulu ATO Congresium'da gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Ankaragücü geçmişte böyle kongrelere alışık değil. Ankaragücü'ne yakıştığına inandığımız nezih ortamda kongre yapmak için cumartesi günkü mekanı seçtik. Geldiğimden beri her zaman vurguladığım bir şey var; Ankaragücü önemli bir marka ama o markanın altı maalesef dolu değil. O markanın altını sportif, tesisler, organizasyon, transferler olarak doldurmak istiyoruz, çabamız bu yönde." diye konuştu.

Kongreye katılan herkese teşekkür eden Koca, "İyi bir kongre oldu. İrade dışı hatalarımız olmuş olabilir. Bizim geleneğimizde bir söz vardır, toplu organizasyonlarda kusur aranmaz. Bizden kaynaklanan kusurlar varsa da üzgün olduğumuzu resmi sayfalardan paylaştık. Hiçbir olay Ankaragücü'nün büyüklüğüne ve hak ettiği değere gölge düşürmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Altyapının başına Ümit Turmuş getirildi

Faruk Koca, göreve geldiklerinde A takımda yaşanan ciddi sıkıntılardan dolayı altyapıyla çok fazla ilgilenemediklerini dile getirdi.

Altyapı sorumlusu olarak göreve Ümit Turmuş'u getirdiklerini açıklayan Koca, "Yaklaşık 1 yıldır yurt dışında da yaptığımız görüşmelerde altyapı sorunlarını nasıl çözebileceğimizle ilgili sesli düşünmeye başladım. Olayın farklı aktörleriyle görüştüm. Son 2 aydır da hocamızla mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.

Proje hakkında bilgi veren Ümit Turmuş ise şöyle konuştu:

"Ankaragücü için 10 yıllık proje oluşturduk. Bu projenin 3 ayağı var; Türkiye, Avrupa ve Afrika. Türkiye'de 14 bölge belirledik, Avrupa'da merkez Almanya, Afrika'da ise Gana olacak. Projeyle oyuncuların taranması ve gelişimi sağlanacak. Messiler, Maradonalar aramızda yaşıyor ama bunları bulup eğitmiyoruz, zamanla kaybolup gidiyor. Altın madeni üzerinde yaşıyoruz ama bu çocuklar hep yok oluyor."

Projenin pilot uygulamasını Ankara'nın Sincan, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde yapmayı planladıklarını söyleyen Turmuş, "Bu projenin 3 yıl içinde A takıma futbolcu vermeye başlayacağını öngörüyoruz. Süper Lig, başkent takımlarının şampiyon olmadığı ender liglerden biri. Bu duruma planlı çalışmayla 5-10 yılda son verebiliriz." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA / Spor

MKE Ankaragücü Faruk Koca Ankaragücü Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title