Haberler

Milan ve Inter, Şampiyonlar Ligi yarı finaline hazır

Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşacak İtalya ekipleri Milan ve Inter, kırmızı-siyahlıların ev sahibi olacağa ilk maçın hazırlıklarını tamamladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşacak İtalya ekipleri Milan ve Inter, kırmızı-siyahlıların ev sahibi olacağa ilk maçın hazırlıklarını tamamladı.

Milan ve Inter'in ortak kullandığı San Siro Stadı, yarın Milano kentinin iki köklü ekibinin Avrupa arenasındaki mücadelesine ev sahipliği yapacak. Dev müsabaka öncesi her iki takım, son antrenmanlarını yaparken, teknik direktörler de ayrı ayrı basın toplantısı düzenledi.

İlk maçta ev sahibi olan Milan'ın teknik direktörü Stefano Pioli, "Zor bir maç çünkü Şampiyonlar Ligi yarı finali ama aynı zamanda buna hazırlanmak, bunu yaşamak ve oynamak harika bir şey. Oyuncularıma konsantrasyon ve kararlılığın yanı sıra bu tür anları yaşamanın mutluluğunu da aktarmaya çalıştım. Oyunun 180 dakikalık bir oyun olduğunu göz önünde bulundurarak her şeyimizi vermemiz gerekiyor." dedi.

Devler Ligi"nde iyi bir sezon geçirdiklerini dile getiren Pioli, "Şampiyonlar Ligi'nde iniş-çıkışlar yaşamadık. Olağanüstü bir yol yaptık. Hiçbirimizin bugüne kadar yapamadığı bir final istiyoruz. Hırsımız ve motivasyonumuz en üst seviyede." diye konuştu.

Sahaya her zaman en iyi dizilişle çıkmak istediğini anlatan Pioli, yıldız oyuncuları Rafael Leao'nun da benzersiz özelliklerinin olduğunu ancak forma giyemenze başka şekilde oynayacaklarını kaydetti.

Kimin favori olduğu sorusunu Pioli, "Başkalarına göre favori Inter ama biz esas bunun için oynamak istiyoruz. Tottenham ve Napoli'yi eledik, herkesi eleyebiliriz." yanıtını verdi.

Pioli, taraftarlarının desteğine vurgu yaparak, "Tam anlamıyla dolu ve büyük bir enerji veren bir stat görmeyi bekliyoruz. İlk dakikadan son dakikaya kadar sahaya her şeyimizi vermeye çalışacağız." yorumunu yaptı.

Inter cephesi

Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi de "Aklımızı ve yüreğimizi çok iyi kullanmamız gerekecek. Yüreğimizi koyacağımızdan yana bir şüphem yok. Akılımızı da iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. 180 dakikalık bir mücadele olduğunu bilerek oynamalıyız çünkü maç içinde beklenmedik anlar, tuzaklar olacaktır." yorumunu yaptı.

20 aylık dönemde 7 derbi mücadelesine çıktıklarını hatırlatan Inzaghi, "Kazandık, kaybettik. Bunlar bize fikir verebilecek maçlar ama her maçın kendi hikayesi var. Inter'in daha fazla hücumda olduğu ya da savunmada olduğu anlar olacak. Bir arada kalmalı, büyük fedakarlık yapmalı ve takım arkadaşımız için oynamalıyız. Korku olmamalı, oynama isteği olmalı. Şimdi finale gitmeyi ümit ediyoruz. Rüyaya 180 dakika uzaktayız." şeklinde konuştu.

Inzaghi, yarınki maçı kim kaybederse bunun başarısızlık olmayacağını ifade etti. Kariyerindeki en önemli maça çıktığı ve neler hissettiği sorulan Inzaghi, "Bu derbinin herkes için ne ifade ettiğini biliyoruz. Ama ben sakinim. Oyuncularım iyi çalıştı ve maça konsantreler. Maçın yarın akşam çözülmeyeceğini biliyoruz." yorumun yaptı.

Inzaghi, bu sezon "Devler Ligi"nde Barcelona ve Bayren Münih'in olduğu gruptan çıkıp bu noktaya geldiklerini vurgulayarak, "Daha sonra Porto ve Benfica geldi ki aşılması gereken zor engellerdi. Şimdi finale kalmak için bir taneye daha ihtiyacımız var." dedi.

Ezeli rakiplerinde Leao'nun durumunun belli olmamasına ilişkin bir soru üzerine Inzaghi, her duruma karşı hazırlıklı olduklarını, Leao'nun oynayıp oynamasının kendi planlarını etkilemeyeceğini söyledi.

20 yıl sonra yeniden "Devler Ligi" yarı finalinde karşılaşacaklar

İki takım arasında bu sezon içinde oynanan 3 mücadeleden birini Milan kazanırken, ikisinde de Inter sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

Ligde oynanan ilk maçta Milan, Inter'i 3-2 yenerken, ocak ayında Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa finalinde ise Inter, rakibini 3-0 yenmişti. Ezeli rakiplerin ligin ikinci yarısında oynadıkları maç ise Inter'in 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ni daha önce 7 kez kazanan Milan ile 3 kez bu kupayı müzesine götüren Inter, "Devler Ligi"nde önceki yıllarda 4 kez karşı karşıya geldi.

İki takım, son olarak 18 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde karşılaşmıştı. 2004-2005 sezonunda ev sahibi olduğu ilk maçta Milan, Inter'i 2-0 yenmişti. Inter'in ev sahibi olduğu rövanş maçı ise taraftarların sahaya yanıcı maddeler atması sebebiyle yarım kalmış, Milan hükmen 3-0 galip ilan edilmişti.

20 yıl önce ise iki rakip, ilk kez Şampiyonlar Ligi yarı finalinde eşleşmişti. 2002-2003 sezonunda Milan'ın ev sahibi olduğu ilk maç 0-0 berabere bitmiş, Inter'in ev sahibi olduğu rövanş maçı ise 1-1 sonuçlanmıştı. Milan, rövanş maçında deplasman golü kuralının verdiği avantajlı skoru elde ederek finale yükselmişti. Milan, o yıl finalde bir başka İtalyan Juventus ile Manchester'daki Old Trafford'da karşılaşmış ve normal süresi 0-0 eşitlikle biten maçı penaltı atışlarında 3-2'lik üstünlük kurarak kupayı müzesine götürmüştü.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title