Haberler

Mersin'de Binlerce Çocuk Toroslar İfet Çocuk Oyunları Şenliği'nde Yarıştı ve Eğlendi

Güncelleme:

Mersin'in Toroslar ilçesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle Toroslar İfet Çocuk Oyunları Şenliği düzenledi. Binlerce çocuk, bayrak koşusu, fasulye torbası atma, halat çekme, çift ayak sıçrama ve koordinasyon parkuru yarışları gibi etkinliklerde yarıştı ve animatörlerin de katkısıyla geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlendi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çocukların başarı ve azimlerini kutladı ve çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Mersin'de düzenlenen etkinlikte binlerce çocuk hem yarıştı hem de doyasıya eğlendi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Toroslar İfet Çocuk Oyunları Şenliği'nde binlerce çocuk doyasıya eğlendi. İlçedeki okulların katılımıyla gerçekleştirilen İlkokul Fiziksel Etkinliklerde (İFET), bayrak koşusu, fasulye torbası atma, halat çekme, çift ayak sıçrama ve koordinasyon parkuru yarışları yapıldı. Yarışmalar çekişmeli mücadelelere sahne olurken, müsabakalarda öğrenciler, bir ekip olarak hareket ederek becerilerini ortaya koydu. Akbelen Mahallesi'ndeki statta yapılan etkinliğe veliler de yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar sahada ter dökerken aileleri de tribünde aynı heyecanı yaşadı ve alkışlarıyla destek verdi. Animatörlerin de renk kattığı etkinlikte çocuklar, geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, şube müdürleri, kurum ve okul müdürleri ile öğretmenlerin de katıldığı etkinlikte dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İfet Çocuk Oyunları'na katılarak başarı ve azimlerini ortaya koyan tüm çocukları kutladı. Yılmaz, "Hayata geçirdiğimiz her çalışmada çocuklarımızı unutmuyoruz. Toroslar Belediyesi olarak böyle bir organizasyonun içinde bulunmaktan çok mutlu olduk. Çocuklarımız, umudumuz ve bizlerin yaşama sevincidir. Onları her daim mutlu etmek için varız, yanlarındayız. İlçe Milli Eğitim ve ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün işbirliğinde düzenlediğimiz bu şenlik ile amacımız, hem geçmişimizden gelen geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak hem de bu mirasımızı gelecek nesillere taşımaktır. Başta eğitim olmak üzere, sağlık, spor ve sanat alanlarında fiziksel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla yanlarında olduğumuz çocuklarımızın, milli değerlerine bağlı ve geleceğe ümitle bakan nesiller olarak yetişmesi için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title