Haberler

Madrid derbisini Atletico Madrid kazandı

Güncelleme:

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında oynanan Madrid derbisini, Real Madrid'i 1-0 yenen Atletico Madrid kazandı.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında oynanan Madrid derbisini, Real Madrid'i 1-0 yenen Atletico Madrid kazandı.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesi veren Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçı, 40. dakikada Yannick Carrasco'nun penaltıdan attığı golle kazandı.

La Liga'da geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid'de teknik direktör Carlo Ancelotti, kaleci Thibaut Courtois ile Dani Carvajal, Federico Valverde, Luka Modric, Karim Benzema, Vinicius gibi önemli futbolcuları yedek bıraktı.

İtalyan teknik adam, Modric, Valverde ve Vinicius'u ikinci yarının ortalarında oyuna alsa da mağlubiyete engel olamadı.

Real Madrid prestij olarak önem taşıyan maçta aldığı yenilgiyle 81 puanda kalırken, 4. sıradaki Atletico Madrid ise puanını 64'e çıkardı.

Atletico, ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibi Real Betis'in (58) 6 puan önünde yer alarak, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalma hedefine çok yaklaştı.

Derbide sportmenlik tartışması

Diğer yandan derbi karşılaşmasında futboldan daha çok sportmenlik ve kulüpler arası rekabet tartışması öne çıktı.

İspanya'da herhangi bir zorunluluğu olmadan sportmenlik ve futbolda dostluk adına, şampiyon olan takımın, ligde karşılaştığı takımın futbolcuları tarafından sahaya çıkışta alkışlanması geleneği Madrid derbisinde olmadı.

Atletico Madrid Kulübü, futbolcularının sahaya çıkarken karşılıklı sıraya geçerek Real Madrid takımını alkışlamasının "taraftarlarını küçük düşüreceğini" belirterek, bunu yapmayacağını yazılı olarak açıkladı.

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone de "Real Madrid'e büyük bir saygı gösteriyorum ama taraftarımıza daha fazla" diyerek, kulübün kararına destek verdi.

La Liga tarihinde geçmişte, iki ezeli rakip Barcelona ve Real Madrid'de de benzer olaylar yaşanırken, Atletico'nun aldığı karar bu tartışmaları bir kez daha gündeme getirerek, İspanyol basınında ve sosyal medyada polemik konusu oldu.

Kaynak: AA / Spor

Atletico Madrid Real Madrid La Liga Madrid Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title