Haberler

Kaleci yetiştirmek için yola çıktılar, Türkiye'de bir ilke imza atıyorlar

Güncelleme:

Giresunspor'un eski kalecileri İsmail Güney ve Harun Ovalıoğlu'nun yaklaşık 1 yıl önce Giresun'da kurduğu Bireysel Futbol Kaleci Akademisi Türkiye'de ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Giresunspor'un eski kalecileri İsmail Güney ve Harun Ovalıoğlu'nun yaklaşık 1 yıl önce Giresun'da kurduğu Bireysel Futbol Kaleci Akademisi Türkiye'de ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Güney ve Ovalıoğlu, Süper Lig başta olmak üzere TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig takımlarında oynayan profesyonel kaleciler için önümüzdeki ay başlayacak ve 15 gün sürecek olan mental ve fiziksel olmak üzere ikiye ayrılan performans arttırıcı niteliğinde, katılım sağlayacak her bir kaleci için tamamen birebir olacak şekilde bir kamp gerçekleştirmek için artık son hazırlıklarını yapıyor.

Profesyonel kaleciler Giresun'da kampa girecek

Tamamen profesyonel kalecilerle özel olarak hazırlanan bu programla ilgili açıklama yapan Harun Ovalıoğlu, bu antrenmanların Türkiye'de bir ilk olduğunu ve şu ana kadar sadece İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde yapıldığını söyledi.

Ovalıoğlu, bu ülkelerde her kalecinin muhakkak bu bireysel olarak sezon öncesinde kendisini formda tutmak için özel antrenörü ve kondisyoneriyle çalıştığını ifade ederek, "Çok kısa süre içerisinde başlayacak olan profesyonel kaleciler için 15 günlük kamp programımızda, kalecilerimizin kendi takımlarına gitmeden önce ön hazırlık kampına girmelerini, performanslarını arttırmalarını sağlayacağız. Bu yaptığımız iş, Türkiye'de eşi benzeri olmayan ve sadece yurt dışında olan bir şey. Mesela İtalya'da, İspanya'da Almanya'daki profesyonel kaleciler kendi antrenörüyle birlikte çalışır, fazla kilolarını atar ve takımının kampına adapte olur. Biz önümüzdeki süreçte yapacak olduğumuz kamptan sonra, ne kadar faydalı olduğunu devre arası ve sonunda ve devam eden süreçte hep birlikte göreceğiz. Kamp sona erdikten sonra kendi hallerine bırakmayacağız, takip edeceğiz. Gözetim altında tutacağız bir nevi. Her kategoriden kaleciye açığız. Şu anda güzel tepkiler de var. Herkes bundan faydalanmalı. Bu süre içerisinde çünkü sezon içerisinde mental anlamda yaşadıkları olumsuzlukları da düzelteceğiz, her anlamda hazır hale getireceğiz" diye konuştu.

Performansları yüzde yüz artacak

Tek ve çift antrenman olarak bu kampı planladıklarını ve performansların ciddi şekilde artış göstereceğine inandıklarını aktaran Ovalıoğlu, "Kalecilerimizin bir sezonda yaşadığı fiziksel ve mental anlamdaki tüm sorunlarını çözeceğiz. Bu antrenmanları aldıkça onların performansları artacak ve değerini görecekler. Çünkü onlar profesyonel. Türkiye'deki bütün profesyonel kalecilerin bu konuyu değerlendirip, bizimle iletişime geçmelerini ayrıca rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Kişiye özel antrenmanlar yapacağız"

Kampın Giresun'da olacağını ve katılım sağlayacak profesyonellerin otellerinin ayarlanıp, aynı evlerindeki konfor ve rahatlığın da ayrıca sağlanacağını sözlerine ekleyen Ovalıoğlu, "Her profesyonel bu kampın değerini ve anlamını biliyor. Onların eksiği neyse tamamlayacağız. Zaten farkımızda burada, kişiye özel antrenmanlar yapacağız. Kampa katılan kalecilerimizin otelini de ayarlıyoruz. Tamamen huzurlu ve konforlu bir şekilde hem mental hem fiziksel açıdan çok daha iyi yerlere gelerek Giresun'dan ayrılacaklar" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Giresunspor Giresun Türkiye Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title