Haberler

Hokey liginde şampiyon olan Diyarbakır Peyasspor'un sporcuları eğitimde de öncü

Güncelleme:

İzmir'de 22-27 Şubat tarihleri arasında yapılan Türkiye Hokey Federasyonu 1. Lig müsabakalarında şampiyon olan Diyarbakır Peyasspor Hokey Takımı, kadrosunda yer alan sporcuların eğitim kimliğiyle dikkat çekiyor.

İzmir'de 22-27 Şubat tarihleri arasında yapılan Türkiye Hokey Federasyonu 1. Lig müsabakalarında şampiyon olan Diyarbakır Peyas spor Hokey Takımı, kadrosunda yer alan sporcuların eğitim kimliğiyle dikkat çekiyor. Takımdaki sporcuların 9'ü üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okullarında, 7'si ise spor lisesinde öğrenim görerek geleceğin eğitimcileri olmaya hazırlanıyor.

Bir yandan sahada başarıdan başarıya koşarak memleketlerini Türkiye Hokey Federasyonu 1. Ligi'ne taşırken, diğer yandan öğrenim hayatlarına da devam ederek örnek bir sporcu profili çiziyorlar. Bu başarıyı gösteren takım, geçen hafta İzmir'de yapılan 1. Lig müsabakalarında şampiyonluğa uzanan Diyarbakır ekibi Peyasspor.

Takımdaki sporcuların 3'ü Dicle Üniversitesi, 2'si Batman Üniversitesi ve 7'si de Diyarbakır Spor Lisesi'nde öğrenim hayatına devam ediyor. Sporcuların eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Peyasspor Kulübü Asbaşkanı Ali Fuat Koyun, sporcuların aynı zamanda gelecek için de güzel mesajlar vererek topluma örnek olduğunu söyledi.

"Sporcularımızı eğitime teşvik ediyoruz"

Ali Fuat Koyun, sporcularımızı ilköğretimden itibaren seçip tüm eğitim hayatları boyunca takiplerini yaptıklarını belirterek, "Okul sporlarında gösterdikleri başarı ile spor liselerini genellikle tercih eden sporcularımız buradan üniversite hayatına atılmaktadırlar. Sporcularımızdan Ali Gaffar Duva, hakim taşar ve İbrahim Demirtop, Dicle Üniversitesi BESYO bölümünde öğrenimlerine devam etmektedirler. Sporcularımız spor lisesi mezunu olup, defalarca milli takımda ülkemizi başarı ile temsil etmişlerdir. Beden eğitimi ve spor yüksek okullarında okuyan sporcularımız, bu branşın artık kendi ilinde de okutulmasını talep etmektedirler. Yakın zamanda yapılacak olan üniversitelerarası hokey müsabakalarında üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Yine spor lisesi öğrencisi sporcularımız tek hedeflerinin kendi şehirlerinde üniversite okumak ve buradan yükselmek olduğunu belirtiyor. Bu profili taşıyan sporculara sahip olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Diyarbakır İzmir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title