Haberler

Güreş Heyeti Türkistan'da İncelemelerde Bulunacak

Türkiye Güreş Federasyonu ve Kumluca Belediyesi tarafından oluşturulan heyet, Türk güreş tarihiyle ilgili Kazakistan'da incelemelerde bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı desteği ile Türkistan şehrindeki geziye katılan heyette, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara da yer alıyor.

Bugün başlayacak gezi öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya, yağlı güreşin çıkış noktası olan Türkistan'da güreşle ilgili incelemeler yapacaklarını ve yetkililerle görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Gezide, Hoca Ahmed Yesevi'nin türbesinden alacakları toprağı 29-30 Nisan'da yapılacak Türkiye'de sezonun ilk yağlı güreşlerinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na takdim edeceklerini ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi:

"Türkistan'daki güreşleri izleyeceğiz ve güreşçileri, 29-30 Nisan'da Kumluca'da yapacağımız Türkiye'deki sezonun ilk yağlı güreşlerine davet edeceğiz. İnşallah misafir güreşçilerimiz Kumluca'da er meydanında güreş tutacak. Amacımız güreşin ilk çıkış noktasıyla bugün bizim yaptığımız güreşlerin bir araya getirilmesini sağlamak. Bunun ilk ayağı olarak da Kumluca güreşlerinin seçilmesi, Güreş Federasyonu'muz tarafından bize bunun layık görülmesi büyük bir onur ve gurur. Bu da bir kez daha gösteriyor ki Kumluca güreşlerimiz Türkiye'de bir marka."

Kazakistan gezisinin üç gün süreceğini belirten Çetinkaya, temmuzda gerçekleştirilecek 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de, Hoca Ahmed Yesevi'nin türbesinden getirecekleri toprağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmek istediklerini aktardı.

Kaynak: AA / Spor

Hüsamettin Çetinkaya Kazakistan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title