Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Bakan Kılıç: "Kurban Bayramı'nın ardından kapsamlı bir spor çalıştayı gerçekleştireceğiz" "Futbolumuzun marka değerini yükseltmemiz lazım. Futbol camiasının içerisinde bulunan herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı'nın ardından kapsamlı bir spor çalıştayı gerçekleştireceklerini bildirdi.

Bakan Kılıç, İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da hazır bulunduğu toplantıda, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan, Anadolu Ajansı Spor Haberleri Editörü Ersin Şiyhan ve basın kuruluşlarından temsilciler yer aldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'yla ilgili geçen hafta bir hazırlık toplantısı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Kurban Bayramı'nın ardından kapsamlı bir spor çalıştayı gerçekleştireceğiz. Olimpik ve paralimpik tüm federasyonların bir araya geleceği, benim de bazı bölümlerine katılacağım bu çalıştayı yaparak, bundan sonraki dönem için bir yol haritası belirleyeceğiz" dedi.

Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarda neleri eksik yaptıkları, başka neler yapmaları gerektiği ve hangi konularda daha fazla gayret göstermeleri gerektiği konularını tartışmaya açacaklarını belirten Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"2020 Yaz ve Paralimpik Oyunları da dahil olmak üzere, uluslararası müsabakalarda daha başarılı olabilmek için nasıl bir yol izlemeliyiz, neleri yanlış yaptık, neleri düzeltmeliyiz, doğru yaptığımızı düşündüğümüz konularda neden verim alamadık gibi konuları derinlemesine irdeleyeceğiz. Doğru yaptığımız ve verim aldığımız konular da var. Bu şekilde bir genel görüşme yapacağız. Çalıştayın bitiminde de sonuç bildirgesi yayınlayacağız. Buradaki tek amaç, daha koordineli ve disiplinli olarak başarıya ulaşmamızı sağlayacak bir çalışma ortaya koyabilmek."

Bakan Kılıç, farklı spor branşlarında yaşanılan sorunların da yine bu çalıştayın konusu olacağını ifade ederek, "Sporun gelişmesiyle ilgili neler yapabileceğimizi, federasyonlarımızın yükümlülüklerini ne kadar yerine getirebildiklerini masaya yatıracağız. Katkı sunmak isteyen her kesimin görüşünü alacağız. Basından da arkadaşlar davet edilecek. İyi bir çalışma olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Futbolun marka değerini yükseltmemiz lazım"

Akif Çağatay Kılıç, spor gündeminin tartışmasız ana konularından birinin futbol olduğunu ve futbolun marka değerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Futbolda atılan adımlarla ilgili de katılımcı medya temsilcilerinin görüşünü almak istediğini dile getiren Kılıç, "Şunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum ki, futbolumuzun marka değerini yükseltmemiz lazım. Bunun için belli başlı unsurların bir araya gelmesi lazım. Attığımız bazı adımlar ve yaptığımız bazı çalışmalar var ama en önemlisi, futbol camiasının içerisinde bulunan yöneticisinden sporcusuna, teknik adamından seyircisine, hatta yardımcı personeline kadar herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu konuyu daha derin konuşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Basketbol, voleybol, hentbol gibi branşlarla ilgili de çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel olarak işin eğitimle ilgili tarafını ele almamız gerekiyor. Başarılı sporcu yetiştirebilmek için çocuklarımızın daha küçük yaşta yeteneklerini ve gelişebilecekleri alanları tespit edip, yardımcı olmak lazım. Bu kardeşlerimizin belirlenen dallarda çalışmalarına başlamalarıyla birlikte de hedeflerin ortaya konması, beslenme, çalışma ve eğitim konularında destek sağlanması gerekli. Başka türlü olmaz. Bunu gerektiği gibi yapan ülkeler zaten başarıya ulaşıyor. Bizim ise bazı şeyleri görmemiz, ders almamız ve uygulamamız lazım."

Spor denince sadece yarışmaları anlamamak gerektiğini ifade eden Kılıç, "Gündelik hayat içinde yer alan spor konusunda da çalışmalarımız var. Bu konularda daha çok özendirici olmayı, imkan sunmayı, imkanlarımızı verimli kullanmayı planlıyoruz. Son dönemde yoğun bir tesisleşme hamlemiz oldu ve devam da ediyor. Ben, elimizdeki tesisleri daha iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, maddi kaynak konusuna da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devletimizin ayırdığı ciddi bir kaynak var. Ancak bu kaynağın verimli kullanılması konusunda bazı eksiklikler olduğunu ben şahsen düşünüyorum. Bizim sportif faaliyetler için ayırdığımızın bütçenin doğru yerlere gitmesi ve verimli kullanılması çok önemli. Sporun içine Türkiye kadar kaynak sağlayan başka devlet yok. Kimse bizim kadar direkt bir harcama yapmıyor. Bu konularda düşündüğümüz bazı projeler var. Örnek alacağımız bazı projeler de mevcut ama herkesin şapkasını önüne koyup, 'elimize geçen kaynak ile ne yapıyoruz?' konusunu iyi değerlendirmesi gerekiyor."

Toplantının kalan bölümüne, kameraman ve foto muhabirlerinin salondan çıkmasının ardından devam edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Kurban Bayramı Mehmet Baykan İstinye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title