Haberler

Gazzeli Çocukların "Nunchaku" İlgisi

Filistin Nunchaku Birliği Başkanı Zaim, Gazzeli Nunchaku oyuncularının kazandığı başarıların kendilerini cesaretlendirdiğini belirtti.

Gazzeli çocuklar, Japonya'nın meşhur dövüş sanatları silahlarından Nunchaku'yu kendileri özgü geliştirdikleri hareketlerle kullanıyor.

Gazze'deki Nasr Spor Kulübü öğrencileri, Kata olarak adlandırılan hareketlerin yapılışı sırasında halk arasında "mınçıka" olarak isimlendirilen savaş sanatları aletini kendilerine özgü hareketlerle kullanıyor.

Ekibin antrenörü Ahmed Ukayli, 1964 yılında Gazze'de söz konusu sporun başladığını belirterek, kendilerine has figürler geliştirdiklerini ve "Filistin metodu" olarak adlandırdıklarını söyledi.

Ekiplerinde, profesyonel Nunchaku kullanıcılarının olduğunu ifade eden Ukayli, uluslararası şampiyonalarda kendi metotlarıyla birçok başarılar elde ettiklerini belirtti.

Filistin Nunchaku Birliği Başkanı Iyad ez-Zaim, elde ettikleri başarıların kendilerini cesaretlendirdiğini ifade ederek, "ABD'de 2005 yılında düzenlenen Nunchaku Dünya Şampiyonası'nda Muhammed Ebu Sakr ve Iyad Arafat'ın birincilik ve ikinciliğe hak kazanmasının ardından gözler bize çevrildi" dedi.

Rusya'da geçen yıl düzenlenen şampiyonada da Sakr eş-Şuveydeh isimli sporcularının birincilik kazandığını kaydeden Zaim, dünyanın farklı yerlerinden turnuvalar ve şampiyonalara katılmaları yönünde davet aldıklarını bildirdi. Zaim, maddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, sınır kapılarının sürekli kapalı olması sebebiyle müsabakalara katılmakta zorluk çektiklerini hatırlattı.

Filistin Nunchaku Birliği verilerine göre, Gazze'de farklı yaş aralıklarında yaklaşık 13 bin Nunchaku oyuncusu var.

Çin'in dövüş sanatları ve sinema filmleriyle tanınmış isimlerinden Bruce Lee'nin kullanımıyla yaygınlaşan Nunchaku'da hız ve dikkat büyük önem taşıyor.

Nunchaku, Japonya'nın Okinawa adasının geleneksel savunma sanatı olan "Okinawa Ko-bujutsu"nda" kullanılan, iki sopa ve ortasında zincir olan dövüş sanatlarına ait bir silah çeşidi olarak biliniyor. - Gazze

Kaynak: AA / Spor

Filistin Japonya Gazze Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title