Haberler

    Formula 1’de yeni sezon başlıyor!

    Güncelleme:

    Formula 1, koronavirüs salgınının etkilerinin en fazla hissedildiği spor dallarından biri oldu.

    Formula 1, koronavirüs salgınının etkilerinin en fazla hissedildiği spor dallarından biri oldu.

    Mart ayının ortalarında Avustralya’da Melbourne pistinde başlaması beklenen yeni sezon, pandemi sürecinde askıya alınmış ve durum Haziran başına kadar netlik kazanamamıştı.

    Formula 1 yönetiminin aldığı karar sonrasında 2020 sezonu, bu hafta sonu Avusturya’da koşulacak olan yarışla başlayacak.

    Sıralama turları yarın yapılacakken ilk yarış, 5 Temmuz saat 16:10’da başlayacak.

    2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimi:

    5 Temmuz – Avusturya

    12 Temmuz – Avusturya

    19 Temmuz – Macaristan

    2 Ağustos – Britanya

    9 Ağustos – Britanya

    30 Ağustos – Belçika

    6 Eylül – İtalya

    27 Eylül – Rusya

    25 Ekim – ABD

    01 Kasım – Meksika

    15 Kasım – Brezilya

    29 Kasım – Abu Dhabi

    Son şampiyon Lewis Hamilton, Valtteri Bottas ile Mercedes’in pilot ikilisini oluşturuyor. Hamilton’ın gelecek sezonda da Gümüş Oklar’da kalması beklenirken Bottas, gelecek sezon başka bir takımda yer alabilir.

    Ferrari’de son sezonunu geçiren ve yeni takımı belli olmayan Sebastian Vettel ile “Genç Prens” Charles Leclerc, Kırmızılar’ın tulumlarını paylaşıyorlar.

    Geçtiğimiz sezon özellikle olgunluk anlamında gösterdiği gelişimle takdir toplayan Max Verstappen ile sezon ortasında takıma dahil olan Alexander Albon, Red Bull’dalar.

    Gelecek sezon Kırmızı tulumu giyecek olan Carlos Sainz, Britanya’nın genç yıldızlarından Lando Norris ile McLaren’de yer alıyor.

    Renault’a son sezonunu geçiren Daniel Ricciardo ile geçtiğimiz yılı evde geçiren Esteban Ocon, Renault tulumunu; Pierre Gasly ve Daniil Kvyat ikilisi ise AlphaTauiri tulumunu paylaşıyorlar.

    Racing Point’in sürücü ikilisi Meksikalı Sergio Perez ile takım sahibinin oğlu Lance Stroll. 2018’de Avusturya’da pist rekorunu kıran Kimi Raikkonen ve Antonio Giovinazzi ikilisi Alfa Romeo; “sorunlu ikili” Romain Grosjean ile Kevin Magnussen, HAAS; George Russell ve Nicholas Latifi ise teknik dertleri bir türlü bitmeyen Williams’ta yer alıyorlar.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Avusturya Formula 1 Mercedes Britanya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title