Haberler

Erkan Sözeri: "10 Kişi Kalmamıza Rağmen Oyundan Kopmayarak Şampiyonluk Mesajı Verdik"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Osmanlıspor deplasmanında aldıkları 1-0’lık galibiyet hakkında, “10 kişi kalsak da oyuncuların oyun disiplininden kopmayıp inançlarını, bu şampiyonluğu hedeflediklerini göstermeleri açısından çok önemli bir galibiyet oldu” dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Osmanlıspor deplasmanında aldıkları 1-0'lık galibiyet hakkında, "10 kişi kalsak da oyuncuların oyun disiplininden kopmayıp inançlarını, bu şampiyonluğu hedeflediklerini göstermeleri açısından çok önemli bir galibiyet oldu" dedi.

Spor Toto 1. Lig'de dördüncü hafta müsabakaları kapsamında Osmanlıspor ile Gençlerbirliği takımları karşı karşıya geldi. İki Ankara temsilcisinin mücadelesinde sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrılan kırmızı-siyahlı ekip, üst üste 4. galibiyetini alarak, lige verilen milli maç arasına lider olarak girdi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, 10 kişi kalmalarına rağmen oyun disiplininden kopmayarak 3 puanı almasını bildikleri için camia olarak mutlu olduklarını söyledi.

Mücadele boyunca şartlar elverdiği ölçüde ellerinden geleni ortaya koyduklarının altını çizen Sözeri, şu açıklamada bulundu:

"Bugün neresinden bakarsanız bakın, çok güzel bir galibiyet oldu, özellikle camiamız açısından. Maç öncesinde de 'bu maçı kazanırsak, en azından 4 maç hedefimize ulaşmış olacağız' diyorduk. Çok mutluyuz tabi. Oyuna başlarken saha şartları ne kadar el verdiyse, o kadar oynamaya çalıştık. Duran topları bulduk. Burada çok fazla organize atak beklememek lazım. Maçtan önce şunu söyledim oyuncularıma; 'Burada iyi oyundan daha ziyade 3 puanın kazanılması daha önemli.' Bunu kazandığımız için mutluyuz. İkinci yarı özellikle 47. dakikada Sessegnon'un kırmızı kart görmesi, biraz oyun planımızı değiştirmesine rağmen, bulduğumuz golle öne geçtik ve bunu da korumayı bildik, sonunda kadar."

"Oyuncularıma şampiyonluk mesajı verdikleri için çok teşekkür ediyorum"

10 kişi kalmalarına rağmen oyuncuların galibiyeti alarak şampiyonluğa olan inançlarını gözler önüne serdiğini ifade eden Sözeri, "Bu maç için bazı kazançlar var. Çok güzel bir galibiyet, liderlik milli maç arasına girerken ama şu mesaj benim için, camia için çok önemliydi; 10 kişi kalsak da oyuncuların oyun disiplininden kopmayıp inançlarını göstermeleri açısından, bu şampiyonluğu hedeflediklerini göstermeleri açısından çok önemli bir galibiyet oldu. Bu mesajı verdikleri için oyuncularıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Bizim genç oyuncular ileride çok iyi yerlere gelecekler"

Fırsat geldikçe genç oyunculara şans tanıyacağını aktaran Sözeri, "Selçuk ve Nobre sakattı maçtan önce, dolayısıyla Berat'ı kadroya aldık ve size de ifade ediyordum, gençlerden faydalanacağım zaman zaman. Bugün de Berat'a bir fırsat geldi, çok da iyi kullandı. Mert iyi gidiyor zaten. Yarın Ahmet olacak belki, belki kaleci Talha olacak gençleri fırsat buldukça kullanacağız. Berat da oyuna girdikten sonra 40 yıllık Gençlerbirlikli gibi bir görüntü verdi. Benim öngörüm, bizim genç oyuncular ileride çok iyi yerlere gelecekler" ifadelerini kullandı.

"Hakemlerin kritik hatalarda biraz daha dikkat etmesi gerekir"

Maçtaki hakem kararlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Sözeri, "Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum ama onlar kendilerini konuşturuyorlar. Koray Hoca aslında çok tecrübeli bir hakem. Aslında çok da iyi başladı maça ama verdiği kararları biz değerlendirmeyelim, değerlendiren merci var. Tolga Özkalfa yanılmıyorsam gözlemci, onun değerlendirmesini yaparlar ama biz nasıl kendi analizimizi yapıyorsak, hakemler de kendi analizlerini yapacaktır. Asla art niyet olduğunu düşünüyorum ama bu kritik hatalarda biraz daha dikkat edilmesi gerekir. Kazandığımız için böyle söylemiyorum, kazansak da kaybetsek de değişen bir şey olmayacak. Ben sadece şunu tavsiye edebilirim, kendi analizlerini yapıyorlardır. Daha dikkatli olmalılar" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gençlerbirliği Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title