Haberler

Edirne Maratonu'nda Depremzedeler İçin Plaka Numaralı Koşu

Güncelleme:

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 4 Haziran Pazar günü yapılacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda 11 atletin depremi yaşayan illerin plaka numarasıyla koşacağını belirtti.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 4 Haziran Pazar günü yapılacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda 11 atletin depremi yaşayan illerin plaka numarasıyla koşacağını belirtti.

Akdağ, Selimiye Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Maratonda 150'si yabancı 1000 atletin Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen koşacağını belirten Akdağ, "Biliyorsunuz bu yıl 11 ilimiz deprem felaketi yaşadı. Bu kapsamda 11 Haziran'da depremzedeler yararına İyilik Yürüyüşü planlıyoruz." dedi.

Depremde hayatını kaybedenlerin unutulmaması ve anılarının yaşatılması için maratonda farkındalıkların yer alacağına dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığının 11 atleti Edirne Maratonu'nda deprem bölgesindeki 11 ilin plaka göğüs numaralarıyla koşacak. Amacımız depremzedelerin yaşadığı travmaları atlatmalarına destek olmak ve oradaki insanların moral, motivasyon ve desteğe ihtiyaçları olduğunu göstermek."

Akdağ, kentte yaşayan depremzede çocukların da maratonda Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) üyeleriyle atletleri fotoğraflayacağını söyledi.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, tüm Türkiye'nin depremin ilk gününden bu yana yaraların sarılmasına gayret gösterdiğini belirtti.

Derneğin kentte yaşayan depremzede çocuklara fotoğraf eğitimi verdiğini dile getiren İyiiz, "Depremzede çocuklara fotoğraf atölyesi kurduk ve eğitimler veriyoruz. Maratonda da depremzede çocuklarımız sporcuları fotoğraf çekecekler. Onların yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Pazar günü gerçekleşecek maratonda atletler 10 ve 21 kilometrelik parkurlarda koşacak.

Kaynak: AA / Spor

Edirne Akdağ Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title