Haberler

Dünya Şampiyonu "Garson" Engel Tanımıyor

Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazanan ve bir kafede garsonluk yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan Ali Topaloğlu (18), üniversiteye gitmek, askerlik yapmak ve kendisi gibi genç sporcular yetiştirmek istiyor.

DİLEK SEZEN - Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş madalya kazanan ve bir kafede garsonluk yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunan Ali Topaloğlu (18), üniversiteye gitmek, askerlik yapmak ve kendisi gibi genç sporcular yetiştirmek istiyor.

Canik ilçesinde bir kafede garsonluk yapan, iş arkadaşlarının "şampiyon" diye seslendiği Topaloğlu'nun gerçek bir şampiyon olduğunu müşterilerin çoğu bilmiyor.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yönlendirmesiyle 2013 yılında antrenörü Musa Davulcu ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini anlattı.

Kendisine "özel sporcu" denilmesini isteyen Topaloğlu, üç çocuklu ailenin en büyüğü olduğunu, antrenörü ile tanıştıktan sonra spora başladığını, çok çalışarak Güney Afrika'da katıldıkları Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda gülle atma ve 100 metre koşuda dünya şampiyonluğu kazandığını, disk atmada ise gümüş madalya elde ettiğini anlattı.

Yurt dışında ülkesinin marşını okuttuğu için çok gururlandığını dile getiren Topaloğlu, "Şampiyonayı kazandığımda gücümün yettiği kadar bağırdım. Çok mutlu oldum. Madalya boynuma takılırken ise sadece antrenörümü düşündüm. O benim hayatımı değiştirdi" dedi.

Yeni hedefinin ise Avrupa şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Topaloğlu, haftanın yedi günü öğlene kadar kafede garsonluk yaptığını, öğleden sonra ise antrenmanlarını sürdürdüğünü kaydetti.

Topaloğlu, geleceğe ilişkin hayallerini ise "Üniversiteye gitmek, askerlik yapmak ve antrenör olarak benim gibi genç sporcular yetiştirmek istiyorum" sözleriyle ifade etti.

-"Onu ilk gördüğümde 'karşımda bir şampiyon var' dedim"

Genç sporcunun antrenörü Musa Davulcu ise Topaloğlu ile Canik Belediyesi Spor Kulübü'nde antrenör olarak göreve başladıktan sonra babasının vasıtasıyla tanıştığını, ardından da çalışmaya başladıklarını söyledi.

Topaloğlu'nu ilk gördüğünde "Karşımda bir şampiyon var" dediğini aktaran Davulcu, şöyle devam etti:

"Bunu babasına söylediğimde 'bırak dalga geçmeyi" dedi. Şaka olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. Milli takıma seçilen Ali, geçen yıl dünya şampiyonu oldu. Ali ilk geldiğinde hırçındı. Şimdi kimseye bağımlı kalmadan kendi başına antrenmanlara gidip geldiğini, çalışarak para kazandığını görmek beni mutlu ediyor. Amacımız bu özel çocukları topluma kazandırmak. Engelli çocukları olanlara sesleniyorum, lütfen çocuklarınızı kapıların arkasında bırakmayın. Onları spora yönlendirin. Spor bu çocukların topluma kazandırılmasında çok büyük rol oynuyor."

Önlerinde Avrupa Şampiyonası olduğuna dikkati çeken Davulcu, "İtalya'da dünya rekorları kırarak Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz. Ali, profesyonel bir sporcu gibi idmanlarını aksatmadan yapıyor. Başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Canik Belediyesinden çok büyük destek gördüklerini vurgulayan Davulcu, belediyenin sosyal sorumluluk projesi "Sporla Engelleri Aşıyoruz" kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini, yeni gençler kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Ali Topaloğlu Güney Afrika Canik Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title