Haberler

Çocuklarda dikkat dağınıklığı okçulukla aşılıyor

Güncelleme:

Denizli'de ata sporu okçuluğa ilgi her geçen gün artıyor. Okçuluk eğitimi veren kurslar, gençlerin olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor. Okçuluk, çocukların dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunuyor ve milli sporcu Mete Gazoz'un Tokyo 2020 olimpiyatlarında altın madalya kazanmasıyla bu spor dalına yönelim daha da arttı.

- Çocuklarda dikkat dağınıklığı okçulukla aşılıyor

Ata sporu okçuluğa ilgi artıyor

DENİZLİ - Denizli'de Orta Asya'dan bu yana Türk kültür hayatında önemli bir yere sahip olan ata sporu okçuluğa ilgi her geçen gün artıyor.

Türklerin ata sporlarından biri olan okçuluğa ilgi her geçen gün artıyor. Okçuluk eğitimi veren kurslar, gençlerin olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor. Denizli'deki okçuluk faaliyetlerini değerlendiren Denizli Okçuluk il temsilcisi Sevinç Bursalı, özellikle küçük yaştaki çocukların, dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunan, eklem, tendonların, omuz, sırt, bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağlayan okçuluk sporuna ilginin milli sporcu Mete Gazoz'un Tokyo 2020 olimpiyatlarında altın madalya kazanmasından sonra bu spor dalına yönelimi daha çok artırdığına dikkat çekti. Bursalı, "Denizli Okçuluk olarak kentte okçuluk faaliyetlerini en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Okçuluğu daha da sevdirmek ve tabana yaymak için nerdeyse ayda bir yarışmalar yapıyoruz. Belediyeler ve Denizli Okçuluk Spor Kulübü olarak sporcuları en üst seviyede yetiştirme gayreti içerisindeyiz" dedi.

"Üst yaş sınırı olmayan bir spor dalı"

Okçuluğun bireysel bir spor olduğunu belirten Bursalı, "Okçuluğu hayat ile bire bir bağdaştırabiliriz. Okçuluk insanda olumlu düşünmeyi gerçekleştiriyor. Nasıl gerçekleştiriyor? Sen yayı eline aldığında hedef ve kendinle beraber nasıl bütünleşirsen gerçek atışa doğru atışa doğru atışa o an ulaşıyorsun. Sen ne kadar olumlu düşünürsen veya bu işi yapabileceğine inanırsan o kadar sana güzel puanlarla karşılık veriyor. Üst yaş sınırımız yok çünkü yaş sınırı olmayan bir spor dalı. İstekli herkes gelebilir. Çalışma saatlerimize uyumlu İstekli herkesi bekliyoruz. Alt yaş grubunda 2014'lüler var. Yaz sezonundan itibaren 2015'lileri de antrenmanlara almaya başlayacağız. Herkesin rahatlıkla gelip çizgideki o heyecanı yaşayabileceği bir spor dalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title