Haberler

Cezaya İlk Tepkiler

Güncelleme:

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezaların ardından, iki takım cephesinden de açıklamalar geldi.

FENERBAHÇE CEPHESİ:

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil, UEFA Disiplin Kurulu'nun kararının ardından FB TV'ye konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Yasemin Merçil yaptığı açıklamada, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere, 2 yıl kesin 1 yılda erteleme olmak üzere toplam 3 yıllık bir ceza gözüküyor. Fakat kararın gerekçeleri ile ilgili 13 sayfalık İngilizce bir metin var. Onun üzerinde çalışıyoruz. Şahıslarla ilgili olarak da şu anda ceza vermeye yeterli belge ve döküman olmadığını düşünerek, ve yahut da tam bir sonuca varamadıkları için disiplin kurulu müfettişinden ek bir rapor istenmesi gibi bir karar gözüküyor. Kararın detaylarını inceleyeceğiz" dedi.

Cezayla ilgili sözlerini sürdüren Merçil, "Kamuoyu ile paylaşabileceğimiz şu anlık bilgi bu kadarlık bir kısım. 3 günlük bir itiraz süresi var. Fenerbahçe karara itiraz edecek. Daha uzun bir gerekçeli karar bekliyoruz. Fenerbahçe tüm hukuki haklarını kullanacaktır. Kulüp zaten şahısların fiili nedeniyle ceza alıyor gözüküyor, dolayısıyla şahısların fiileri ile ilgili hüküm kurabilecek bir durumda değilse disiplin kurulu, kulüple ile ilgili de bu hükmü kuramaması gerekiyor. Dediğim gibi şu anda hangi gerekçelerle nasıl bu sonuca varıldığı konusunda tam bilgi sahibi değiliz. Gerekli tüm itirazları yapacağız" ifadelerini kullandı.

RESMİ AÇIKLAMA

Kulübümüzün 22 Haziran 2013, Cumartesi günü UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nda verdiği savunmaya dair UEFA'nın kararı şu şekildedir;

Takımımızın, UEFA müsabakalarına katılmaya hak kazandığı, önümüzdeki 3 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesine, bahsi geçen cezaya ait 3. sezonun ise 5 yıl süreyle ertelenmesine,

Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Yöneticilerimiz Sayın İlhan Ekşioğlu ve Sayın Şekip Mosturoğlu, Altyapı Koordinatörümüz Sayın Cemil Turan ve eski Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım için Disiplin Müfettişinden ek rapor alınmasına karar verilmiştir.

Kulübümüz, verilen karar üzerine yasal süre içinde UEFA Tahkim Kurulu'na başvuracaktır.

Fenerbahçe Futbol A.Ş.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: 1 yıl men edilmeyi bekleniyorduk. Tahkim ve CAS'a gideceğiz.

Siyah-beyazlı kulüp yöneticileri, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı konusunda ek rapor istenip karar verilmemesi, ancak Beşiktaş'ın 1 yıl men edilmesini tepkiyle karşıladılar.

Yönetim kurulu, yarın yapacakları itirazda bu duruma vurgu yapıp cezanın kaldırılmasını talep edecekler. Ayrıca Siyah-beyazlı kulübün avukatları bu gece hazırlayacakları geniş bir raporu da yarın Tahkim Kurulu'na iletecekler.

Sinan Engin: Bu cezanın Tahkim'i, CAS'ı var ben cezanın Tahkim'den düşeceğine inanıyorum.

Orhan Can: Bu büyük bir skandal, adalet adına isyan ediyorum.

Mehmet Aslan: Hoş değil. Bu Türk futbolunda milat olmalı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title