Haberler

    Böylesi Görülmedi

    Fenerbahçe, Türkiye’nin en üst düzey liginde 18 takımla oynanan 30 sezonda, henüz devrenin bitimine 3 maç kalmasına rağmen en kötü ilk yarı performansına ulaştı.

    Fenerbahçe, Türkiye'nin en üst düzey liginde 18 takımla oynanan 30 sezonda, henüz devrenin bitimine 3 maç kalmasına rağmen en kötü ilk yarı performansına ulaştı. Sarı-lacivertliler, ilk 14 haftada 28 puan kaybedip 14 puanda kaldı.

    1959'da başlayan ve bu sezonla birlikte 30 kez 18 takımla oynanan  ligde ilk 17 haftalık periyotta Fenerbahçe hiç bu kadar kötü performans ortaya koymamıştı.

    Fenerbahçe, devrenin son 3 maçında galip gelse bile, tarihinin en kötü ilk yarı performansını sergilemekten kurtulamayacak.

    Sarı-lacivertliler galibiyete 2 puan verilen sistemin olduğu 18 takımlı lig dönemlerinde bile hiç bu kadar kötü bir ilk yarı geçirmemişti. Fenerbahçe, söz konusu dönemlerde ilk yarılarında 1963-1964,  1983-1984 ve 1984-1985'te 24'er, 1982-1983'te de 27 puan elde etmişti.

    Öte yandan Fenerbahçe, geçen sezon ligin tamamında 30 puan kaybederken, bu sezon bu rakamı şimdiden yakalamak üzere. Teknik Direktör Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezon 102 puanın 72'sini alan ve ligi 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, bu sezon 28 puan yitirdi. Fenerbahçe, kalan 20 haftanın tamamında 3'er puan alması durumunda  geçen yılki performansını geçebilecek.

    Savunma krizi

    Spor Toto Süper Lig'de 15. sırada kalan ve küme düşme hattında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, savunmada kriz yaşıyor. Sarı-lacivertliler, sezon başından beri defans hattında sıkıntı çekti.

    Skrtel-Neustadter ikilisi savunmada yer alırken, kalede de önce Volkan Demirel sonra Harun Tekin kaleye geçti. 14 maçta kalesinde 19 gol görerek, -5 averaja geriledi.

    Kalesinde maç başı en az 6 şut gören Fenerbahçe, maç başı 1.4 gol yeme ortalamasıyla kötü bir tablo çizdi. Ayrıca kaleci Harun da maç başına en az 3 net kurtarışla karşılaştı.

    Orta saha kaosu

    Ligde kötü bir dönemden geçen Fenerbahçe, orta sahada da ciddi istikrarsızlık yaşadı. Sezon başından beri önce Phillip Cocu ardından da Erwin Koeman ile belli bir istikrar olmadı.

    Sezon başından bu yana önce ön liberoda Souza ile başlayan dönemde sırasıyla Jailson, Mehmet Topal, Diego Reyes, Eljif Elmas ve Oğuz Kağan denendi.

    Orta saha merkezde de Giuliano gittikten sonra Benzia, Mehmet Ekici, Ayew, Alper Potuk ve Frey isimleri kullanıldı.

    Hiçbir şekilde istikrar bulamayan Fenerbahçe teknik heyeti, skor anlamında da verimsiz kaldı.

    Penaltı devi!

    Sarı-lacivertli takım, Kasımpaşa karşısında galibiyete uzanamazken, penaltılarıyla ünlenen Harun Tekin yine parladı. Kasımpaşa önünde de beyaz noktada yıldızlaştı. 2014-15 sezonundan bu yana ligin en iyisi olan Harun, tam 10 penaltı kurtardı.

    Bursaspor ve Fenerbahçe dönemlerinde birçok önemli futbolcunun karşısına geçen 29 yaşındaki eldiven, Samuel Eto'o, Mario Gomez, Leonard Kwueke, Hugo Rodallega, Dame N'Doye ve Mbaye Diagne gibi yıldızlara karşı kalesini korumayı başardı. Ligin en çok penaltı kurtaran kalecisi Harun Tekin oldu.

    Yeni lider Ekici

    Mehmet Ekici'nin Kasımpaşa maçındaki performansı büyük beğeni topladı. Transferinden bu yana sakatlık problemini aşamayan tecrübeli futbolcu Kasımpaşa maçını da tamamlayamadı.

    Ancak Mehmet Ekici'nin durumunun ciddi olmadığı ifade edildi. Teknik Direktör Erwin Koeman, Ekici'nin futbol bilgisi ve yeteneğine çok güveniyor. Bu nedenle futbolcunun sakatlanmaması durumunda takımın oyun lideri olacağı belirtildi.

    Valbuena zor

    Kasımpaşa maçında sakatlanarak oyunu yarıda bırakan Valbeuna'nın dün yapılan kontrollerinden sonra hafta sonu Akhisar'a karşı forma giymesinin zor olduğu bildirildi. Fransız oyuncunun sol arka üst adalesinde zorlanma olduğu açıklandı.

    Öte yandan sarı-lacivertliler, hafta içi Giresunspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başlarken, teknik sorumlu Koeman'ın sahaya genç oyuncuların ağırlıkta olacağı bir kadro süreceği belirtildi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Fenerbahçe Kasımpaşa Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title