Haberler

"Bale'den Kurtulmaya Çalıştı"

Gareth Bale’i Tottenham Hotspur’a transfer eden kişi olan Damien Comolli, transfere ilişkin detayları açıklarken dönemin Tottenham menajeri Harry Redknapp’i suçladı.

Bu sezon başında rekor bedelle Real Madrid'e transfer olan Galli oyuncu, 2007 yılında altyapısında yetiştiği Southampton'dan ayrılmış ve toplam 10 milyon sterlin karşılığında Tottenham'a transfer olmuştu. O dönem Spurs'te futbol direktörü olarak görev yapan Damien Comolli, bu anlaşma için en çok çaba sarf eden kişiydi.

"Sol ayaklı, sol kenarda oynayabilecek bir oyuncu bakıyorduk. O sezon Bale'i çeride, dışarıda, soğukta, rüzgarda, iyi havalarda çok kez izlemiştim. Sahip olduğu yetenek inanılmazdı. Bu uzun hikayede anahtar, oyuncuyu ikna etmekti. Ailesiyle de yakın ilişki kurmuştum."

"18 yaşında olsa bile Tottenham'a gelirse oynayabileceğini ona söyledim. O ise bana Premier League'de zirveye oynayan takımların bu yaşta sol bek oynatmadıklarını söyledi. Ben de ona sol önde de oynayabileceğini söyledim, ama bunu kabul etmedi. 'Hayır, sol kanatta oynayabileceğimi sanmıyorum' dedi. Beni dinle dedim ona. Sol kanatta da oynayabilirsin."

Redknapp değerini bilemedi

2007-08 sezonuna Tottenham'da başlayan İspanyol teknik adam Juande Ramos'un kısa süre sonra yerini Harry Redknapp'a bırakması üzerine Bale'a dair planlarının bozulduğunu söyleyen Comolli, şimdilerde Quenns Park Rangers'ı çalıştıran İngiliz menajeri suçladı: "Redknapp benim aldığım oyuncuları benimsemiş görünmüyordu. Ben ayrıldıktan sonra Luka Modric'i Juventus'a satmaya çalıştı, çünkü ona inanmıyordu. Bir ara Bale'den de kurtulmaya çalıştı."

Luka Modric de sonradan tıpkı müthiş bir gelişim gösteren Gareth Bale gibi Real Madrid'e transfer olurken, Damien Comolli sonradan Liverpool için de benzer bir görevi üstlenmişti. Fransız futbol adamı, görev yaptığı bir buçuk yıllık dönemde Luis Suarez, Andy Carroll, Stewart Downing, Jordan Henderson, Charlie Adam, Jose Enrique ve Craig Bellamy gibi transferlerin altına imza atmıştı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Real Madrid Gareth Bale Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title