Haberler

Avcı ile Terim 9. kez karşılaşacaklar

Güncelleme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 9. kez karşı karşıya geliyorlar. Geride kalan 8 maçta Terim 3 kez, Avcı ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 maç ise beraberlikle tamamlandı.

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray arasında Trabzon'da oynanacak olan müsabaka iki takım için de büyük bir önem taşıyor. Ligin geri kalan bölümünde moralli devam etmek isteyen iki ezeli rakip de 3 puanı hedefliyor.

Abdullah Avcı, Terim'e karşı Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'un başında bugüne kadar 8 maça çıktı. İki teknik adam arasındaki 8 karşılaşmada Fatih Terim'in 3, Avcı'nın ise 2 galibiyeti bulunuyor. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Terim ve Avcı'yı karşı karşıya getiren ilk mücadele 20 yıl önce Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynandı. O dönemde Ziya Doğan'ın yardımcısı olarak görev yapan Avcı, Galatasaray'a karşı takımın başında sahaya çıkmıştı ve Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. Tecrübeli teknik adamlar arasındaki rekabetin ikinci maçı 2011'de, o günkü adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Avcı'nın takımı müsabakayı 2-0 kazandı.

Olaylı maçı Galatasaray kazandı

Terim ve Avcı rekabetindeki üçüncü karşılaşma 2017-2018 sezonunda Türk Telekom Stadı'nda yapıldı. Terim yönetimindeki Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

Fatih Terim ve Abdullah Avcı 2018-2019 sezon ise iki kez rakip olarak saha kenarında yer alırken, Medipol Başakşehir'in sahasında oynanan ilk maç 1-1 berabere bitti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve kazananın şampiyon olacağı ikinci müsabakadan Galatasaray 2-1 galip ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü. Bu maçta yaşananların ardından Abdullah Avcı, basın toplantısında Fatih Terim'i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Bir sezon sonra Avcı, Beşiktaş'ın başına geçti. Siyah-beyazlılar ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmadan Umut Nayir'in golüyle 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'un başında ise Terim'e karşı ilk maçında 2-0 kaybeden Avcı, İstanbul'da oynanan maçta ise sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

İki teknik adam maç öncesi tokalaşacak mı?

İki teknik adam arasındaki gerginlik Galatasaray ile Başakşehir arasında 2018-19 sezonunda oynanan müsabakada yaşanmıştı. Galatasaray 2-1 galip ayrıldığı karşılaşmada kupayı müzesine götürmüştü. Geçtiğimiz sezon İstanbul'da Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan müsabakada iki teknik adam maç öncesi ve maç sonrası bir araya gelmemişti. Yarın Trabzon'da oynanacak olan müsabakada iki teknik adamın bir araya gelip gelmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Avcı ve Terim arasındaki maçlar şu şekilde:

Galatasaray-Trabzonspor: 1-1

Trabzonspor-Galatasaray: 0-2

Beşiktaş-Galatasaray: 1-0

Galatasaray-Başakşehir: 2-1

Başakşehir-Galatasaray 1-1

Galatasaray-Başakşehir: 2-0

Başakşehir-Galatasaray: 2-0

Galatasaray-İstanbulspor: 1-1 - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Abdullah Avcı Fatih Terim Trabzonspor Galatasaray Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title