Haberler

Arap Yatırımcıların Şampiyonlar Ligi Heyecanı

Güncelleme:

Arap yatırımcıların sahibi olduğu Manchester City ile Paris Saint-Germain, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında kozlarını yarın paylaşacak.

Arap yatırımcıların sahibi olduğu Manchester City ile Paris Saint-Germain (PSG), Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında kozlarını yarın paylaşacak.

Katar Fonunun 2011'de 50 milyon avro karşılığında hisselerinin yüzde 70'ini satın aldığı PSG ile Abu Dabili milyarder iş adamı Şeyh Mansur bin Zayed El Nahyan'ın 2008'de 200 milyon sterlin ödeyerek sahibi olduğu Manchester City arasındaki maç, iki takımın sahadaki mücadelesinin yanı sıra yatırımcıları açısından da farklı bir rekabete sahne olacak.

İki kez son 16 turunda Chelsea ile eşleşen ve Londra ekibini turnuva dışında bırakmayı başaran Zlatan Ibrahimovic'in forma giydiği PSG, 4 yıldır üst üste çeyrek final biletini almayı başarıyor. İngiltere Premier Lig'de iki kez şampiyonluk ipini göğüslemesine karşın Avrupa kupalarında istediği başarıyı yakalayamayan Manchester City ise tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkmayı başardı.

İki takım, bugüne kadar UEFA organizasyonlarında grup aşamasında bir kez karşı karşıya geldi ve 2008'de Manchester'da oynanan mücadele golsüz sona erdi.

Nasır el-Halifi'nin başkanlığını yaptığı Fransız temsilcisinin değeri, Forbes dergisinin araştırmasına göre 444 milyon sterlin olarak belirlenirken, Paris ekibi geçen yıl 383 milyon sterlin gelir elde ettiğini açıkladı. Aynı araştırmaya göre Manchester City için 964 milyon sterlinlik değer biçilirken, kulübün geçen sezonki hasılatı ise 370 milyon sterlin oldu.

Katar Fonunun satın almasından bu yana Antoine Kombouare, Carlo Ancelotti ve Laurent Blanc'ın çalıştırdığı PSG, 2011'den itibaren toplam 306 milyon sterlin transfer harcaması yaptı.

Şeyh Mansur'un takımı satın almasından bu yana Sven-Goran Eriksson, Mark Hughes, Roberto Mancini ve Manuel Pellegrini'ye emanet edilen Manchester ekibi ise 8 yıl içinde transfere 789 milyon sterlin harcadı.

İki takımın sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunuyor. Twitter'da PSG'nin 3,38 milyon, Manchester City'nin 3,14 milyon, Facebook'ta ise Fransız ekibinin 24 milyon, İngiliz temsilcisinin ise 20 milyon takipçisi yer alıyor.

PSG ile Manchester City arasında yarın TSİ 21.45'te başlayacak mücadeleyi, Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.

Kaynak: AA / Spor

Paris Saint Germain Katar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title