Haberler

Abdurrahman Arıcı, Tffhgd Başkanlığına Yeniden Seçildi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 11. Olağan Genel Kurulu'nda Abdurrahman Arıcı, üst üste ikinci kez başkanlığa seçildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 11. Olağan Genel Kurulu'nda Abdurrahman Arıcı, üst üste ikinci kez başkanlığa seçildi.

Ankara'daki Büyük Anadolu Termal Otel'de yapılan genel kurula, 459 delegeden 422'si katıldı. Seçime tek aday olarak giren Abdurrahman Arıcı, kullanılan 414'ten 388'ini alarak yeniden başkanlığa getirildi. Oylardan 15'i boş çıktı, 11'i de geçersiz sayıldı.

Genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının 2012-2015 dönemi faaliyet raporları da oy birliğiyle ibra edildi.

Başkanlığa üç yıllığına ikinci kez seçilen Abdurrahman Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, geriye bakmadan birlik ve beraberlik içinde çalışmaları gerektiğini söyledi.

Hakem camiasına teşekkür eden Arıcı, "Hakemliği bulunduğu konumdan daha iyi noktaya getirmek için uğraşacağız. Çıtayı daha da yükseltmek için çalışma içerisinde olacağız" dedi.

Arıcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından profesyonelliğe geçiş anlamında 6 hakemle sözleşme imzalandığını hatırlatarak, "Dernek olarak bu uygulamayı destekliyoruz. Bundan sonra uygulamanın diğer klasmandaki hakem arkadaşlara uygulanmasının takipçisi olacağız. Belirli bir seviyeye gelmiş, üst klasman, FIFA hakemi olmuş arkadaşlarımız, gelecek kaygısı içinde olmamalı" ifadelerini kullandı.

Hakem hatalarının asgariye indirilmesi konusunda Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile müşterek çalıştıklarını vurgulayan Arıcı, "Hemen hemen her hafta hakem arkadaşlarımıza eğitimler veriliyor. Profesyonel hakemlikle beraber hataların daha da azalacağını düşünüyorum. Ancak 'yeni uygulamayla hakem hataları olmayacak' diye bir şey yok. Hataları asgariye indirmemiz ve neticeye tesir edecek hatalardan arınmamız gerekiyor" diye konuştu.

Arıcı, derneğin Eskişehir'den, Ankara'ya taşınması konusunda sıkıntıların yaşandığına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen genel kurulda derneğin merkezinin Ankara'ya alınması konusunda karar çıkmıştı. Tam taşıma aşamasında çalışan iki personelle ilgili sorunla karşılaştık. Taşınmanın gerçekleşmesi durumunda iki personele iki misli tazminat ödeme konusu önümüze çıktı. Daha önceki yönetimler böyle bir anlaşma yapmışlar. Şu an da hukuki süreç devam ediyor. Tazminatın bedeli iki personel için 800 bin lira civarında. Kendileri istifa ettiler. Normal kıdem tazminatlarıyla ilgili prosedürleri başlattık ve banka hesaplarına yatırdık. Bu hukuki süreç devam ediyor. Bunu ödemek istemiyoruz. Amatörlerdeki hakemlerden toplanan paralarla dernek yaşıyor. Paraları çarçur etmek istemiyoruz."

Derneğin yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Osman Avcı, Kuddusi Müftüoğlu, Mete Kalkavan, Barış Şimşek, Hakan Özkan, Yunus Yıldırım, Aytekin Durmaz, Zafer Demir, Oğuz Uğurlu, Bekir Öcal, Ömer Faruk Ocak, Yılmaz Butur, Ömer Akyürek, Abdülkadir Güven

Denetleme Kurulu: Seydi Karakuş, Seyfi Gözaydın, Talat Akbulut, Sinan Cem İyihuylu, Zafer Şenyurt

Disiplin Kurulu: Erdoğan Kırıcı, Etem Atasoy, Çağlar Uyarcan, İbrahim Bozan, Sebahattin İçöz

Kaynak: AA / Spor

Abdurrahman Arıcı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title