Haberler

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - Patrick Bevin

Güncelleme:

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 7. etabını kazanarak genel klasman liderliğine yükselen Yeni Zelandalı Patrick Bevin, takım olarak planlarının işlediğini ve genel klasman liderliğini aldıklarını söyledi.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 7. etabını kazanarak genel klasman liderliğine yükselen Yeni Zelandalı Patrick Bevin, takım olarak planlarının işlediğini ve genel klasman liderliğini aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonun 7. gününde 135,3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabı geçildi. Bitiş çizgisini ilk sırada geçerek genel klasmanda liderliğe yükselen Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son 30 kilometreyi 3 kişilik kaçış gurubuyla bitiren Bevin, "Kaçış grubundayken en çok çalışmayı ve işi ben yaptım. Onlar sprint bekliyordu ancak son 700 metrede sprinte bırakmadan çok erken bir atağa çıkarak etabı rahatlıkla aldım." dedi.

Fransa'da düzenlenen turda kaza geçirdiğini aktaran 31 yaşındaki bisikletçi, "Şubat ayı başında Fransa'da kaza geçirdim ve kemiğimi kırdım. Zor günler geçirdim. Uzun süre sakat kaldım ve formumu kaybettim. Buradaki yarış için yeniden antrenmanlarımı gerçekleştirdim. Buraya genel klasman adayı olarak geldim. Kraliçe etap olan Spil'de hayal kırıklığına uğradık ve zaman kaybettik. Takım olarak sonuna kadar mücadele etmeye karar vermiştik. Zamanı kapatacaktık ve bugün her şey yolunda gitti." diye konuştu.

Bevin, Gelibolu-Tekirdağ etabına büyük bir zaman farkıyla başladığını anlatarak, "Etap öncesi zaman farkı çok büyük gibi gözüküyordu. Bir takım bonuslar kazanarak bu farkı kapatmak mümkün değildi. O yüzden daha sert bir darbe yapmamız gerekiyordu. Bugünkü planımız da ikinci tırmanışın başında atak yaparak daha büyük bir zaman farkı yakalayarak öne geçmekti. Bu planımızı da başardık." ifadelerini kullandı.

Edremit-Eceabat etabının Anzaklar için önemine değinen Patrick Bevin, "Dünkü etap çok anlamlıydı. Avrupa'daki hiçbir yarışta tarihi önem taşıyan böyle bir etap yok. Türkiye'de böyle bir etapta hem yarıştık hem de manevi duyguları yaşadık. Bunun için de burada yarışmaktan dolayı çok mutluyum." şeklinde görüş belirtti.

"Tur daha bitmedi"

Son etap öncesi genel klasman liderliğini alan Yeni Zelandalı bisikletçi, İstanbul'da şampiyonluk için mücadele edeceklerini söyledi.

"Tur daha bitmedi." diyen Bevin, "Henüz bir etap daha var. Son etapta da bir şeyler olabilir. Onun için şampiyonluk tamamen cepte değil. Takım halinde çok dikkatli olacağız. Gerekli tüm önlemleri alarak herhangi kötü bir sürpriz olmaması için dikkatli davranacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Turun genel parkur profilini değerlendiren tecrübeli bisikletçi, "Bugünkü etap çok büyük bir tırmanış olmamasına rağmen sürekli iniş ve çıkış gösteren, değişken eğimlere sahip olmasından dolayı zorlayıcıydı. En zevk aldığım ise Edremit-Eceabat etabıydı. Hem de manevi öneminden dolayı dünkü etap benim için en keyif verici ve en anlamlı etaptı." ifadelerini kullandı.

Bevin, yakın zamanda Çanakkale'ye gelerek şehitlikleri ve atalarının mezarlarını ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title