Haberler

SPOR Washington'daki Fenerbahçelilerden evsizlere yardım

Güncelleme:

Washington'daki Fenerbahçelilerden evsizlere yardımWASHINGTON, (DHA) - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'daki Fenerbahçeliler sokakta kalanlara sıcak yemek dağıttı, baklava ikram etti.

Washington'daki Fenerbahçelilerden evsizlere yardım

WASHINGTON, (DHA) - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'daki Fenerbahçeliler sokakta kalanlara sıcak yemek dağıttı, baklava ikram etti.

Geçen sene kurulan Washington Fenerbahçeliler Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle daha da zor günler geçiren evsizlere sıcak yemek ikramında bulundu. Franklin Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe formalarıyla çok sayıda kişi katıldı. Dernek üyeleri yaklaşık 200 evsize sıcak yemek dağıttı. Yemeğin yanında baklava da ikram edildi. Yemek dağıtımı sonrası fotoğraf çektiren gönüllüler 'Biz dünyaya yeteriz çünkü Fenerbahçeliyiz' yazılı pankart açtı.

'TÜRKLERİN YARDIMSEVERLİĞİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK'

Washington Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erhan Türk, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, "Zorlu süreçte elimizden gelen desteği sonuna kadar veriyoruz" dedi. Türk, "Washington Fenerbahçeliler Derneği olarak koronavirüs günlerinde hem Türkiye hem Amerika'da yardımlaşma organizasyonları yapıyoruz. Koronavirüs başlar başlamaz dernek üyelerimizle koordine olarak hemen Türkiye'de düzenlenen 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' yardım kampanyasına katkıda bulunduk. Daha sonra Ahbap platformuna ve Türkiye'de ihtiyacı bulunan bazı ailelere de yardım ettik. Ayrıca Washington, Maryland ve Virginia'da yaşayan Türklerin yardımına koştuk. Ramazan ayı hayırların ayıdır; biz de Washington'da bu zorlu günlerde sokakta kalan yaklaşık 200 kimsesize sıcak yemek verdik. Türk tatlısı baklavayı da unutmadık. Türklerin duyarlılığını ve yardımseverliğini göstermek istedik. Diğer derneklere teşvik olması için önemli. Şu an tüm dünyada dernekler yarış halinde, bu çok önemli" diye konuştu.

'BİZ DÜNYAYA YETERİZ ÇÜNKÜ FENERBAHÇELİYİZ'

Dernek Başkanı Erhan Türk ayrıca "Fenerbahçe'nin büyüklüğünü her zaman gösteren Başkanımız Ali Koç öncelikle aile olarak daha sonra kulüp olarak koronavirüs sürecinde Türkiye'de tüm imkanları seferber etti. ABD'nin başkenti Washington'dan onun yaptıklarına teşekkür ediyoruz. Biz de ufak da olsa burada Fenerbahçe'nin herkesin zor anlarda da yanında olduğunu hissettirdik, mutluyuz. İnşallah daha farklı yardım kampanyaları düzenleyeceğiz. Pankarttaki gibi, 'Biz dünyaya yeteriz çünkü Fenerbahçeliyiz"' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE, TÜRKİYE'DEN BÜYÜKTÜR'

Türk, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye, Türkiye'den büyüktür' sözü var. Biz burada insanlar evden çıkmaya korkar ve buralara gelmezken buraya gelip moral vererek onlara yanında olduğumuzu göstermek istedik" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Washington Türkiye DHA Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title