Haberler

Spor Şampiyon Yüzücünün Harvard Heyecanı - Hd

Spor (ÖZEL) Şampiyon yüzücünün Harvard heyecanıYüzme, Harvard'a kabul edilmemi sağladı2017 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın madalya kazanan Ümitcan Güreş (19), Harvard Üniversitesi'nden lisans eğitimi için burs kazandı.

Spor (ÖZEL) Şampiyon yüzücünün Harvard heyecanı

Yüzme, Harvard'a kabul edilmemi sağladı

2017 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın madalya kazanan Ümitcan Güreş (19), Harvard Üniversitesi'nden lisans eğitimi için burs kazandı. Harvard Üniversitesi'nin yüzme takımıyla kulaç atacak Güreş, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak, 2024 Olimpiyatları'nda finale yükselmek ve madalya kazanmayı hedefliyorum dedi.

İstanbul'da eğitim gördüğü okuldaki seçmeli yüzme dersinde antrenörler tarafından keşfedilen Ümitcan Güreş, 12 yıldır sürdürdüğü spor kariyerinde üst düzey şampiyonalarda kulaç attı. 8 yıldır yüzme milli takımında yer alan Enka Spor Kulübü sporcusu Ümitcan Güreş, geçen yıl 2017 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebek branşında altın madalya kazandı. Geçen yıl dünya gençler şampiyonası ile Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası'nda 5'incilik elde eden Ümitcan Güreş, bu yıl Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra İspanya'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 100 metre kelebekte 3'üncü, 50 metre kelebekte 4'üncü oldu. Antalya'da kamp yapan Ümitcan Güreş, antrenörü Fatih Yıldırım yönetiminde 3-9 Ağustos'ta İskoçya'da düzenlenecek Avrupa Büyükler Yüzme Şampiyonası'nda 50 ve 100 metre kelebek branşında kulaç atacak.

HAYATINI DEĞİŞTİREN PAYLAŞIM

Sportif kariyeri başarılarla dolu Ümitcan Güreş'in hayatı, ABD'li yüzücülerin performansının yayımlandığı internet sitesine, yarışlarda elde ettiği dereceleri paylaşmasıyla değişti. İnternet sitesini inceleyen Harvard Üniversitesi'nin yüzme takımı koçundan kendisine elektronik posta geldiğini anlatan Ümitcan Güreş, Harvard Üniversitesi'nin yüzme takımı koçundan, başarılarımdan çok etkilendiğini belirten elektronik posta aldım. Daha sonra Harvard'a başvurdum. Önemli üniversitelerin yüzme takımı koçlarından da mailler geldi. Ancak Harvard'da ekonomi okumak istiyordum. Harvard'a burslu kabul edilmem benim için büyük mutluluk dedi.

'YÜZME, HARVARD'A KABUL EDİLMEMİ SAĞLADI'

İlkokulda seçmeli derste başladığı yüzmede yıllar geçtikçe şampiyonluklar kazandığını ve yüzme sporunun kendisine yeni kapılar açtığını aktaran Ümitcan Güreş, şöyle konuştu

7 yaşından beri yüzme sporu yapıyorum. 8 yıldır milli takımdayım, haftada 9 antrenman yapıyorum. Hem okula, hem antrenmana gidiyorum. Yoğun bir programım var. Bu sene güzel yarışlarım oldu, Türkiye şampiyonluğu kazandım. Akdeniz Oyunları'nda derece elde ettim. Avrupa Büyükler Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Geçen yıl bu yarışta 5'inci oldum ve bu benim için büyük başarıydı. Bu sene madalya kazanmak istiyorum. Yüzme benim için ayrı öneme sahip ve farklı kapılar açtı. Yüzme Harvard Üniversitesi'ne kabul edilmemi sağladı. Hayatıma da disiplin kattı.

Hedeflerini anlatan Ümitcan Güreş, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak istiyorum. 2024 Olimpiyatları'nda da finale yükselmek ve madalya kazanmayı hedefliyorum. Hardvard'da ekonomi okumak istiyorum. Eğitimimin ardından ABD'de finans şirketinde çalışmak istiyorum. Hardvard'ın bana bu yönden çok katkısı olacağına inanıyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harvard Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title