Haberler

Spor işitme engelli güreşçiler ayakta alkışlandı

Güncelleme:

SPOR İşitme engelli güreşçiler ayakta alkışlandıİbrahim KÖRDEMİRCİANKARA,(DHA)-Ankara'nın Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen ve işitme engelli güreşçilerin de yer aldığı 25'inci Geleneksel Karapürçek Yağlı Güreşleri başladı.

SPOR İşitme engelli güreşçiler ayakta alkışlandı

İbrahim KÖRDEMİRCİANKARA,(DHA)-

Ankara'nın Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen ve işitme engelli güreşçilerin de yer aldığı 25'inci Geleneksel Karapürçek Yağlı Güreşleri başladı.

Anadolu'nun çeyrek asırlık er meydanı olan Karapürçek Yağlı Güreşleri 5 yıl aradan sonra yeniden düzenlendi. Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Karapürçek Yağlı Güreşleri öğle saatlerinde başladı. Organizasyona yaşları 7 ile 45 arasında değişen toplam bin 200 sporcu katıldı. İlk olarak er meydanında çıkan küçük sporcular kıran kırana mücadele etti. Güreş severlerin yakında takip ettiği mücadelede, kaybeden bazı güreşçilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Ayrıca, Türkiye'de bir ilk olarak işitme engelli güreşçiler de er meydanına çıktı. 25 işitme engelli güreşçi, işaret diliyle anlaşarak kıyasıya mücadele etti. İzleyiciler, işitme engelli güreşçileri ayakta alkışladı. Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin şampiyonu Başpehlivan Ali Gürbüz, Kırkpınar ikincisi Orhan Okulu ve üçüncüsü Hamza Köseoğlu da yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altındağ Belediyesi Karapürçek Ankara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title