Haberler

SPK Haftalık Bülteni

SPK, bağımsız denetim faaliyetleri nedeniyle 14 ayrı kişi ve kuruma idari para cezası verirken, bir firmanın da yetki belgesini iptal etti San El Mühendislik 3,98 fiyat ile halka arz edilec...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bağımsız denetim faaliyetleri ile ilgili on dört ayrı kurum ve kişiye idari para cezası verirken, Can Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMMM AŞ'nin bağımsız denetimde bulunma yetki belgesini iptal etti.

SPK haftalık bültenine göre Kurul, yürütülen bağımsız denetim çalışmalarında tespit edilen mevzuata aykırılıkların önlenmesi amacıyla, kuruluşlar tarafından yeterli tedbirlerin alınmaması nedeniyle her birine 21 bin 560 lira olmak üzere yedi bağımsız denetim firmasına idari para cezası vermeye karar verdi. Kurul ayrıca mevzuata aykırı nitelikteki bağımsız denetim faaliyetleri nedeniyle dört kişiye, mevzuata aykırı nitelikteki gayrimenkul değerleme faaliyetleri nedeniyle iki kişiye ve sorumlu değerleme uzmanları tarafından düzenlenen mevzuata aykırı değerleme raporları nedeniyle de bir firmaya idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK ayrıca Can Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMMM AŞ'nin bağımsız denetim faaliyetinde bulunma yetkisinin iptal edilmesine ve şirketin sorumlu ortak başdenetçileri Taner Çetin, Süleyman Hilmi Dönmez, Mustafa Köse ile İsmail Uslu tarafından gerçekleştirilen mevzuata aykırı fiiller nedeniyle iki yıl süre ile bağımsız denetim yapmaktan yasaklanmasına karar verdi.

- San-El Mühendislik hisse başı 3,98 lira fiyat ile halka arz edilecek

SPK, San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 3 milyon lira nominal tutarlı paylarının 3,98 lira fiyatla halka arz edilmesini onaylarken, Şeker Finansal Kiralama AŞ'nin 50 milyon lira nominal tutarlı borçlanma aracı ve Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ'nin 200 milyon lira nominal tutarlı kira sertifikasının tahsisli olarak nitelikli yatırımcıya satılmasına da onay verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title