Haberler

SPK'dan Yibitaş Yönetimine 54.9 Bin YTL Ceza

SPK, Yibitaş Yönetim Kurulu Üyelerine, Şirketin Pay Devirlerine İlişkin Özel Durum Açıklamasını Gecikmeli Olarak Yaptıkları İçin Toplam 54 Bin 900 YTL Ceza Verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yibitaş Yönetim Kurulu Üyelerine, şirketin pay devirlerine ilişkin özel durum açıklamasını gecikmeli olarak yaptıkları için toplam 54 bin 900 YTL ceza verdi.

Yibitaş Kraft Torba Sanayi ve Ticaret'in sermayesinin yüzde 96.22'sini temsil eden payların Yibitaş İnşaat ve Ticaret tarafından satın alınması sonucunda SPK, Yibitaş Kraft'ın diğer ortaklarına ait payları satın alma yükümlülüğüne ilişkin olarak karar aldı. Kararda, satın alma yükümlülüğünün yerine getirilmesine ilişkin talebinin, açıklanması zorunlu bilgi formunun imzalı ve onaylı örneğinin SPK'ya iletilmesi koşuluyla olumlu karşılanması kararı alındı.

Buna karşın, pay devirlerine ilişkin özel durum açıklamasını gecikmeli olarak yapan Yibitaş Kraft'ın Yönetim Kurulu Üyeleri Hayri Yıldız, Seyhan Cengiz Turhan, Bilal Şahin, Abdurrahman Karamanlıoğlu ve Erdoğan Mustafa Akdağ'a para cezası verilmesi uygun bulundu. Üyelerin; kurumlar vergisi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunulan finansal tablolar ile genel kurul toplantı tutanaklarına ilişkin olarak, gecikmeli özel durum açıklamasında bulunulması nedeniyle uyarıldığı dikkate alınarak, her biri hakkında 10.980 YTL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title