Haberler

Spk'dan Koç'a 50 Milyon Ytl'lik Tahvil İhraç İzni

Sermaye Piyasası Kurulu (spk), Koç Tüketici Finansman Ve Kart Hizmetleri'ne 50 Milyon Ytl Tutarında İki Yıl Vadeli Altı Ayda Bir Faiz Ödemeli Tahvil Çıkarma İzni Verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koç Tüketici Finansman ve Kart Hizmetleri'ne 50 milyon YTL tutarında iki yıl vadeli altı ayda bir faiz ödemeli tahvil çıkarma izni verdi.

Koç Tüketici Finansman ve Kart Hizmetleri, kayden ihraç ve halka arz edilecek 50 milyon YTL nominal değerli tahvillerin Kurul kaydına alınması için SPK'ya başvuruda bulunmuştu. Tahvillerin halka arzına Garanti Yatırım aracılık yapacak.

SPK, Koç Tüketici Finansman'a tahvil ihraç izni verirken çeyitli koşullar da getirdi. SPK Koç'tan halka arz nedeniyle yayımlayacağı izahmane ve sirkülerde, BDDK ve İMKB'nin görüşlerini, 2006-2008 dönemine ait proforma mali tablolar ve bunların hazırlanmasında kullanılan varsayımları, mevcut yönetim ve denetim kurulu üyelerinin yüz kızartıcı suçlardan dolayı uğradıkları bir cezai kovuşturma ve hükümlülüğün, şirketle ilgili taraf olunan dava konusu hukuki uyuşmazlık veya kesinleşmiş hüküm bulunmadığı hakkındaki beyanlara yer verilmesini istedi. Kurul, ayrıca şirketin tüketici finansman şirketlerinin tabi olduğu mevzuat hakkında kısa bir bilgiye de izahname ve sirkülerinde yer vermesi gerektiğini bildirdi.

SPK, izin verirken Koç Tüketici Finansman'dan, Derman Ortak Avukat Bürosu'nun hazırladığı 3 Mayıs 2006 tarihli raporun bir örneğini de izahname eki olarak kamuya duyurmasını istedi. Kurul şirketten, ayrıca halka arz izahnamesinin, tahvillerin halka arzına aracılık edecek Garanti Yatırım tarafından kamuyu aydınlatma platformunda ve bunun yanında diğer halka arz uygulamalarına paralel şekilde, İMKB'nin internet sitesinde de yayınlanmasına da talep etti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title